By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 12-Sep-2006 23:32 Email | Share | Bookmark
CHELSEA BUNS

Bekal...breakbox...bento...
For adults...
For kids...
Fresh from the oven...
Chelsea Buns....
Since now the kids had started schooling again, so mama's duties start very early in the morning...perparing breakboxes for them. For breakfast, they normally go for cereal. Phew....that's a relief....Since Syahmi has to stay back for hockey practise today, I packed his lunch as well. Today's breakbox consists of Chocolate Mini Muffins, Polony Sandwich, a packet of crisp and two energy sweets as the kids called it and a bottle of plain water. Just managed to snap the photo of the muffins and mom and dad had that for breakfast over a cup of coffee....alhamdulillah....


Our lunch menu......



When we reached home from school around 4.30pm, I went straight to the kitchen. Had been wanting to try out this cheese cake for quite sometime...finally, I made it today...wished I had made it earlier on! It's delicious. Which cheese cake mama...ah ahhhh...not telling now...will post it later...hehehe...as if anybody cares eh?. And guess what people...I MADE CROISSONTS today...and it came out just like CROISSONTS and not something else! Hihihi....Once I tried making croissonts at Haleema's house, but I guess the yeast was bad, and it didn't come out good. From that day, I always think that I am not able to do croissont. But today, I proved myself wrong! I CAN DO CROISSONTS...la poyonyer!. Anyway, since the look of the croissont is not so presentable though the taste is simply lovely, I'll try and bake them again soon and hopefully I'll paste the step by step photos as well...so be patience people....

For today's entry, I'll just paste this Chelsea Buns recipe that I got from a South African magazine called Woman's Value. August 2006 issue and the recipe is on page 59. Well, actually it's a Huletts Sugalite promotion page, and this recipe comes under 'Baking for Diabetics'. But since I don't have any Huletts Sugalite, I just used white sugar and for the filling, I actually used Kak Rossya's. Cilok jangan tak cilokkkk.... Thanks kak....



CHELSEA BUNS

Ingredients :

210 ml fat-free milk
(I used full cream milk)
60 ml low-fat margarine (I used Buttercup margarine)
445 g white bread flour (I used cake flour)
65 ml Huletts Sugalite (I used 1/4 cup sugar)
7 g instant dried yeast (1 g is approximately 1/4 teaspoon)
1 large egg ~ lightly beaten

Filling :

5 ml ground mixed spice
5 ml ground cinnamon
65 ml (half a sachet) Huletts Sugarlite
50 g raisins
50 g chopped dried apricots

Glaze :

125 ml Huletts Sugalite

Method :

1. Heat the milk and margarine until just melted. Set aside to cool until lukewarm.
2. Mix the flour, Sugalite, yeast and a pinch of salt in a large mixing bowl. Stir in the lukewarm milk and the egg. Knead for 10 minutes then cover and set aside in a warm area to double in size. Knead the dough again, then roll out to form a 40 x 22cm rectangle.
3. Filling Sprinkle the dough with the filling ingredients, then roll up like a Swiss roll. Cut into nine slices. Place the slices into a 20cm square baking tin and allow to rise again until doubled in size. Bake in a preheated oven (190C) for 30 minutes or until golden and cooked through.
4. Glaze Mix the Sugalite with 60ml water. Simmer in a saucepan for five minutes or until it starts to thicken slightly. Pour over the hot Chelsea buns when they come out of the oven.

Note :

1. For the glaze, I spread some golden syrup.
2. Kak Rossya's filling:

Quote:
4 tbsp butter, softened
2tsp ground cinnamon
50g soft brown sugar
50g currants

To make the filling, cream the butter, cinnamon and brown sugar together in a bowl until the mixture is light and fluffy. Spread the filling over the dough, leaving 2.5cm border around the edges. Sprinkle over the currants.



Note to myself :
Quote:
Meeting with Syahmi's teacher at Hillview, 2.45 pm, tomorrow 13th Sept. Don't be late!!!


Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. rossya>> Kak, you misunderstood. Yang tak cantik tu croissont and not this. This is Chelsea Buns. Croissont kita hitam on top because of the egg yolk.
2. yangmazni>> Arigato gonzaimas Maz...hehehe...betul ke tu? Bento tu asal dari Maz ler!
3. muni>> Dua pupu ke kupu-kupu kot...hehehe....
4. zakiah zainudin>> Mama tumis cili dulu sebab tengok kat kedai, kalau diorang goreng apa pun, diaorang akan tumis cili dulu. Tapi since nowadays kena masak guna serbuk cili, no choice la, I have to tumis bawang dulu baru masuk cili powder. Janji cili sudahlah....
5. anna>> Patutla pipi Irdina gebussss...mamanya suka makan roti rupanya masa pregnant. Roda nenek....kena cari tu, naper dipanggil sedemikian nama....
6. aZeeMaH>> Tak dapeklah den nak nolong...
7. nabialishad>> Chelsea tu dok tackle Nabia suruh buat, tu yang dia posing ayu! Ha ah, lembut texturenya. Cuba jangan tak cuba..senang je...
8. nic>> Betul tu nic, makan dengan kopi memang best. Psst...tak de projek baru ke?
9. Tina>> Bila resa nak buat tu dah datang, cepat-cepatlah pergi buat sebelum resa tu hilang..hehe...my dear, this one is not the croissont yang mama cerita tu...gambar croissont tak boh lagi...tak lawa....
10. emly>> InsyaAllah Emly. Actually dah snap dah step by step tu, but since the finished product tu tak cantik, so I'll have to KIV la.
11. emly>> InsyaAllah mudah dapat halaal food and certified as well.
12. izan>> Izan boleh insyaAllah...tapi kena kuat semangat dan tak mudah mengaku kalah. Bila cuba sesuatu resipi, cuba sikit je, like 1/2 or 1/4 adunan. Incase tak jadi, taklah kecewa sangat nak let go. Then cuba buat lagi sampai berjaya. Boleh juga menguli dengan tangan tapi kena lamalah...Mama tengok kat Forum Cari tu, ramai juga yang menguli dengan tangan dan hasilnya alhamdulillah cantik gebu juga.
13. S@BRiN@>> Yang tak presentable tu Croissont dan mama tak tunjuk di sini. Yang Sab kata D'bomb tu, Chelsea Buns. Time table memang full now. Entry ada sebab hari-hari pun kena masak juga Sab...hehehe...
14. dina>> Hi Dina...welcome to my world! Achewa....Terima kasih sudi jengok mama di sini ye......
15. mommy_d&d>> Firstly takziah buat keluar mommy atas berita sedih tu. Moga roh Tok Alang dicucuri rahmat. Mommy post comment semalam kot...hehehe...InsyaAllah akan mama usahakan gambar step by step tu ye...
16. aureanayz>> Pooooohhhhh pooohhhhhhh...tiup dah...pi basuh muka, kot tempias ke...hahahaha....
17. yangmazni>> Hihihi..macam cikgu plak rasanya...ada yang nak jawab soalan. Eee ntah apa ler toy baru tu eh? Tak sesabor rasanya nak tengok la....Kalau dah namanya perempuan, macam-macamlah yang berkenannya...psst...Noritake tak teringin ke?
18. Acik>> Terima kasih Acik. Mama ni lebih baking dari cooking, tapi cubalah Acik jengah-jengah kat link sebelah ni, kot ada yang dimaksudkan. Udang tempura, lom pernah cuba...kalau dah tercuba, akan mama report ye...
19. Fatin>> Jom jom, tapi sebelah rumah mama, kiri kanan dah ada orang tinggal la...Janganlah asyik KIV je Fatin..cubalah. Masa Farhana pergi sekolah, Fatin masaklah...terapi tak mau bagi mama Farhana nangis...hehehe....
20. Shah, Sya, Syahmi>> Hujan...alamak, bestnya kalau tidur ni....apalah agaknya menu Sya for tonight eh?
21. rossya>> Marah? Eh tak leh marahlah kak, sebab YangMazni selalu cakap...siapa marah nanti kena jual...eee tak maulah kena jual...Pssttt...jangan tak tau aa...sambil menaip ni, sambil makan Makaroni Ayam Sup Tomato....sodappppp.....thanks kak!
22. ainil>> Lebih kurang kot....
23. zack>> Amboi bukan main seronok dia bercuti di Malaysia ye. Makanlah puas-puas masakan orang Zack. Nanti balik Jepun, kenalah jadi tukang masak semula ye...
24. Siti Ruzaimah>> Hihihi...lawaklah sis....
25. kuchai>> Sib baik berhenti takat nenek...kotlah sambung sampai moyang, payah gak tu kuchai....
26 & 27. ME>> Thanks ME


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net