Want your
own Fotopage?








 


By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 2-Sep-2006 22:22 Email | Share | Bookmark
--;-<@ FLOWERS IN MY GARDEN @>-;--

 
 
 
 
 

Nothing much to write as there's nothing much happening in the house! We were just at home the whole day with everybody minding their own business...hehehe...daddy went to the office and later, golfing. Kids with PSP and computer and mummy, as usual...nicely 'settling down' in the kitchen. Anyway, today's entry will not be a recipe entry because mama don't feel like typing recipes today though I've tried something new today...

For a change, I'll put some flower shots, fresh from my garden a couple of days ago....enjoy...






Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. badang perkasa>> Ha ah, take a break. Asyik resipi je, takut lak orang jelak. Mama tak pernahlah buat Laksa Kelantan...
2. rossya>> Akak siram ke dak pokok tu...hehehe...
3. EDORAS>> Terima kasih...
4. ~F&Z~>> Ppstt...sis...bukan I yang tanam pokok bunga ni sumer...hihihi...my gardener yang tanam dan jaga....I tahu tembak gambar je!
5. kuzi>> Tak rela tukar profession!
6. kak kham>> Dak dak....Kak Kham masuk rumah yang sama, cuma sajian berbeza hari ni...hehehe.....eshh..tangan kita memang sejuk kak, asyik main air je....
7. cik_bawang>> Tak pe la cik_bawang, kalau nak gak bunga dalam rumah, kenalah boh bunga plastik sekadar untuk menyerikan rumah kan....
8. Sabrina>> Ampunnn la....mama tak rajin tanam bunga kat sini. Pasal kawasan rumah ni besor ya amat...adalah suku ekar rasanya. Mana larat oo...dahlah rumah pun mama nak kena settle sendiri! Bunga-bunga cantik ni semua, hasil jagaan gardener kami, Grachians. And yes, semua bunga-bunga ni kat compound rumah mama. Ada lagi bunga lain, tapi tak ambil gambar lagi. Tapi dulu masa di Malaysia, mama ada juga tanam bunga dan tuan rumah tu tinggalkan pokok bunga kertas dia yang dah nak layu tu. Dia kata, kalau nak buang, buanglah...Tapi sayang pulak, so mama belalah..alhamdulillah menjadi pulak dan cantik pelbagai warna. Sib baik tak buang...hehehe...tapi mama suka bunga kembang pagi tu...
9. ellyza>> Kat sini, 'pencen sementara' tanam menanam...sebab ada orang yang tolong tanamkan....
10. jaja>> Hi Jaja...Jangan give up..mama pun start dengan kegagalan demi kegagalan but never want to give up. Alhamdulillah, dah okay sikit now. So Jaja pun mesti macam tu ye. Yes, lepas roll kena tunggu naik double the size. Jangan paksa-paksa, biarlah bun tu take it's own sweet time. Kat sini, depends on weather...adakalanya cepat naik, ada kalanya...sampai mama terpikir...ni nak naik ke tak nak naik...hehehe... InsyaAllah I'll do a bit kejap lagi just to take the step by step photos ya...Next time, kirimlah Noritake pulak dari Sri Lanka..
11. mizk>> Mama suka dengar lagu ni...teringat kat Rosmah AF1 nyanyi...sedap je...
12. Mai>> Wah...amoi jual bunga dah sampai...haiya manyak munger aa amoi!
13. Mademoiselle Ayu>> Eh salah tu Ayu....bukan mama tanam...gardener mama...ampun ler...tak mau ler ambil kredit atas usaha orang lain....
14. muni>> Kat rumah lama, lagi banyak bunga ros...pelbagai warna. Tapi dulu-dulu tu, tak de le pulak nak ambil gambar bagai nak rak..
15. nic>> Rose memang menawan kalbu...Hari ni Nic masak apa eh?
16. amy>> Welcome dear...Hmm...mama ni, both tak berapa pandai, so kira neutral la kot. Tu sebab masak ok, tanam pun not bad...tapi kat sini, tak le menanam, kat Malaysia di rumah sendiri adalah tanam sebab tak de gardener...hehehe...
17. maR>> Wah...operasi besar besaran nampaknya MaR! Ala MaR, buat Paella tu easy kapeasy je..kalau ikut resipi mama tu la...Tapi kalau ada stail lain, tak tahulah...Mama ikut betul dalam buku je....
18. hellikonia>> Masa summer, lebih kurang jugalah cuaca di Malaysia...
19. kuchai>> Ampun mak nak....bukan mak yang tanam!
20. nabialishad>> Bunga matahari dah pernah tanam kat rumah lama dulu. Memang besar dan cantik. Bila tengok bunga tu, rasa ceria je....
21. mamaZarifHayyan >> Bunga tu gardener mama yang tanam....So far mama belum cuba lagi resipi yang dipinta, insyaAllah kalau mama jumpa dan dah cuba sendiri, akan mama tepek ye...
22. nn>> Bukan mama yang jaga garden ni....ada tukang kebun ler...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net