By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 5-Aug-2006 10:10 Email | Share | Bookmark
NORTHERN MALAWI TOUR : MZUZU ~ NKATA BAY ~ CHINTHECHE ~ BLANTYRE

Nkata Bay
Nkata Bay
Nkata Bay
Nkata Bay
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
 
 
 
 
Nkata Bay
Chintheche Inn
Chintheche Inn
Chintheche Inn
 
Today, I'll continue with my previous holiday tour and the final one actually, before we reached home. From Mzuzu hotel, we took the lake shore to get to Salima. And actually from Salima, we can just go straight home, which is nearer but we en route to Lilongwei because we need to go to this big shop called Food Zone to get our frozen food stuffs. It was our first time to that big shop and the kids and I really love that shop. Too bad, we had to do the shopping like how they do in this programme called 'Supermarket Sweep'. Everything had to be done very fast as we were running late. Even in that limited time, we managed to drained quite a bit from daddy's pocket...hahaha...clever us!!!! But I think it was all worth it...

On the way, via the lake shore, we stopped at an Inn called Chintheche Inn. Just to get some refreshments and at the same time to enjoy the beautiful view of the beach. The kids loved it there and told the daddy that they wanted to come back and stay. But I don't think so as it's a long way from home. The driving is quite tiring.

Okay, now I'll let the photos do the rest of the story telling....enjoy......








Congratulations to FAIZAL for winning this year's Akademi Fantasia!

Ceritamu, ceritaku...
Quote:
Sabrina>>Memang cantik Sab. Orang local ni, tak de nak mandi-mandi tepi laut ni...Kat Nkata Bay (dalam gambar besar pertama) tu sebenarnya adalah jeti untuk naik kapal ke Likoma Island. Yang nak tengok orang mandi manda ni kalau gi kat resort. Hubby mama tak bagi ambil gambar kat tempat ramai orang, takut orang tak suka. Tu sebab nampak lengang je...
za+za>>Malawi is in the heart of Africa my dear...
maR>>Hihihi...hang ni maR, tak abis abis dengki na!
harleena>>Tu la...Indahnya alam, saujana mata memandang....
Risyia>>Instant dried yeast tu, mama simpan kat luar fridge je. Mama simpan dalam tube vitamin pills, together dengan benda yang serap udara tu...don't know la what it's called. The sachet that comes along with the container vitamin pills tu. InsyaAllah, yeast mama okay je. Tapi kalau fresh yeast, mama tak tahu sebab belum pernah guna sekali pun...
cuyus>>Cantik cantik indah indah.....
muni>>Bahasa utama di Malawi ialah Chichewa. Mama tahu sepatah dua je...yes no orait...hahahaha.....
hanieliza>>Memang betul tu kak....
rossya>>Betul tu sis......
cik_bawang>>Silalah copy mana-mana yang terberkenan cik_bawang. Mama memang tinggal di Malawi ni dah 6 tahun lebih. Kini tinggal tunggu masa untuk balik ke Malaysia aje....
izad_iskandar>>Maaflah Izad, mama tak pernah lagi sampai di Tioman Island tu, so tak tahulah nak kata apa. Dan pasal AF4 tu, mama tak pernah pun tengok konsert, so tak tahu ler citer dia...sejak dari AF1 lagi, mama hanya dapat tengok bila semuanya dah berlalu...orang dah nak mula demam AF3, mama masih sibuk dengan A2 sebab masa tu baru dapat tengok CD..hihihi...
Fasha>>Orang-orang di sini memang friendly dan Malawi ni memang cantik dan akan lebih cantik kalau dibangunkan....
elia>>Elia di mana sekarang? Memang cantik bumi Malawi ni....
Shah, Sya, Syahmi>>Mama pun kalau buat sesikit je. Sebab yang makan tak ramai. Unless kalau tahu benda yang dibuat tu semua makan beriya, then barulah buat lebih sikit. *Mama dah tengok your 'kapetot' foto jadi Oshin! Tapi nanti bohlah kat fp juga eh....boh gambar anak beranak sekali....
Steve Troy>>Especially when it's HOT that side huh!
kak kham>>Ada kak, tapi kita tak ambil gambar ler, takut kena kejar pulak..hahahaha....
yangmazni>>Wah Maz nak gi jenjalan eh, bestnya.....And thanks for the lovely pose for me...hihihi...
EDORAS>>InsyaAllah kedai bernama Food Zone tu memang menjual makanan yang halaal. Mama memang tak dapat siaran Malaysia di sini dan belum pernah pun menonton mana-mana konsert AF4. But just for the sake nak tumpang debaran, mama called my sister masa Aznil nak announce result juara AF4. Tu yang tahu...Hanya akan dapat menyaksikan konsert bila mama dapat koleksi cd AF4. So far, my sister baru dapat beli sampai konsert ke 4 je.
nic>>That's why mama biarkan the photos do all the talkings!
nabialishad>>InsyaAllah......Tapi U kat sini, tak de le plak students dari Malaysia....
Phalinn Ooi>>Dare not mandilah Phalinn. It seems, there's something in the water (kalau tak bergeraklah), kalau kita mandi kita akan kena Bilhazia...do check this page out...Tapi ada treatment lah. But actually, mama ni memang tak fancy beaches sangat...fancy my dapur je! Hihihi...
kuchai>>Memang lawa! 'Mandiable' but at your own risk....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net