By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 29-Jul-2006 22:00 Email | Share | Bookmark
NORTHERN MALAWI TOUR : KARONGA ~ MZUZU

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Our holiday story continues....

We stopped in Karonga to have our lunch. And after lunch, we visited the Dinosaur Museum situated in the town of Karonga. Spent about 20 minutes there and we hit the road again. This time, we took the lakeshore route towards Mzuzu. I'm not the best person to explain the beauty of the place as I am not good at playing with words, so without further delay, I'll make way to the photos to do what they do best....as they always said..a picture is worth a thousand words....









Ceritamu, ceritaku...
Quote:
mizk>>Tambang Malaysia~Malawi tak berapa sure tapi rasanya RM3,500 above kot, for economy class la...Biz class mama tak tahu, sebab tak pernah naik...nak jimat!
yangmazni>>Memang cantik! Mama...ngantuk tetap ngantuk...hahaha!
mommy_d&d>>Have to agree with you 100%!
Mazura>>I understand what you meant, don't worry. My camera insyaAllah tak teruk, yang teruk tu, camerawoman nya...hahaha!
KNizam>>Betul kata pepatah tu...
cuyus>>Memang indah, tapi kalau dah kelopak mata berat tak leh angkat, lelap gak ler....
SITI>>"Jom!", jawab Datuk K
Risyia>>Kita samalah, geografi kantoi! Malawi is in the heart of Africa. Risyia buat apa kat Cairo tu? Anak-anak kawan mama ada belajar kat Cairo.
Maryam>>Dinosaur tu replika...
harleena>>Muzium Dinosaur ni kecil aje. Dan ada satu je replika Dinosaur seperti yang di dalam gambar tu je. Kami pun, nasib baik ada kawan beritahu, kalau tak, tak tahu juga...
mcmed>>Lor, nak tengok dinosaur seekor ni pun nak datang jejauh ke Ina? Rasa cam tak baloi je...hihihi....
Ouled Kenitra>>Memang tak ramai Malaysian di Malawi ni. Malawi is in Africa.
kak kham>>MasyaAllah memang cantik kak Kham....damai jek...
Tina>>Memang pun lalu kampung-kampung. Esh...mama idaklah seramah itu nak singgah rumah orang yang tak dikenali. Nanti cam ayam cakap dengan itik je plak jadinya...hihihi...
hanieliza>>Ha ah Kak Liza, best jalan-jalan makan angin...asik makan nasi je kan....hihihi....
nic>>Indah ciptaan Tuhan kan.....pokok kering tu, nama dia Baobab Tree
mummy jam>>Cantik mummy...kalau kerajaan dia banyak duit, dah tentu jadi one of the destinasi perlancongan yang cantik.
Blind Dreamer>>Can't agree more!
aishifu>>Mama jalan-jalan dah lama dah...ni baru posting sket demi sket sebab gambar banyak sampai fening kefala nak pilih...hehehe...ni nak bagi aishifu fening nak tengok plak...
~Sabrina~>>Tempat ni cantik tapi tu la, tak ada enough budget untuk pembangunan. Memang ianya berpotensi jadi pusat perlancongan. Hopefully with this new President, negara ni akan membangun dengan lebih baik. As of now, jalan raya dah much much better compared to before....
Phalinn Ooi>>Betul tu Phalinn...ni budak darjah satu baca buku advance ni! Hihihi....nanti Phalinn dah kerja, leh la makan angin ke sini...tapi masa tu, mama dah balik dah kot...or maybe dah landing tempat lain plak....
elin>>Esh kalau ada peluang, memang nak pergi Sabah...tunggu la kalau ada rezeki...mama ni memang suka jalan-jalan...
munzirfauzi>>Natural landscape...
Harlina>>Itulah seekor je dinosaur yang ada....round 10 minit dah habis tour...tapi tak pe la...janji dah pergi Museum Dinosaur!
Mademoiselle Ayu>>Kalau sesaper yang sukakan keindahan alam, memanglah best jalan-jalan kat sini...tag tu mama dapat kat email....cute kan...
rossya>>Fossils tu ada tu satu je kot. Kalau ada kat tempat lain, kita tak tahulah pulak. Maybe it's true, kalau duduk kat tempat yang tenang, hati dan jiwa kita tenang and probably kesihatan tu baik coz tak de polution.
kuchai>>Laut tu, nak terjun boleh, tapi kami tak beranilah...Rumah depa ni, mama tak berani nak ambil close up, takut diorang tak suka.
EDORAS>>So far, alhamdulillah aman la...gambar yang diambil tu, bukan kat city, tu sebab nampak lengang je. Kalau city dia tempat mama tinggal ni, banyak kereta dan manusia boleh kelihatan...nantilah kalau terbawa kamera masa nak gi kedai, mama snaplah mana yang patut...KALAU la.....
Mamalisa>>Ala, mama pun Geografi kantoi gak! Don't worry, you're not alone! Malawi is in the heart of AFRICA. Hubby mama bekerja di sini. Kami sedang menanti masa dipanggil balik ke Malaysia or get posted somewhere else. Kami di sini, dah 6 tahun lebih lamanya....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net