Want your
own Fotopage?






 


By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 29-Jul-2006 09:29 Email | Share | Bookmark
CEKODOK PISANG MAMAFAMI VERSION

Breakfast...
Be careful...
 
Try at your own risk!
Yesterday evening, finally, I went to Dolly's house with the kids. We had a lovely time there. I went to her house to show her how to do the curry puffs. Dolly's mom had said that Dolly must learn how to do this Malaysia kuih before I leave Malawi for good. She had tasted the curry puffs I made for one of Dolly's party. Thank you Dolly for the wonderful evening...Maybe if I am not lazy, then we'll come over again next week and let's do something else...cookies perhaps??? I just love to work in her kitchen. Wish I had one like hers....But, MAYBE okay....no promises...hehehe....

So this morning, I made some curry puffs for breakfast. Been wanting to eat but just lazy to do. But then, when I visited a few friends page, they served curry puffs...ooooo that makes me drool...I have to have a bite...So this is our breakfast menu...



As promised, I'll paste the Cekodok Pisang recipe, MamaFaMi's version. I made some of these yesterday night and tried to put the recipe together. This is what I came up with...
Warning : Try at your own risk. No guarantees!



My sis Jamilah forwarded this to me and I thought of sharing it with all of you....



Ceritamu, ceritaku...
Quote:
mizk>>Eh, sama la pulak menu kita semalam yek....
yangmazni>>Kalau pisang murah, try buat lepat pisang versi Kak Liza plak...sedap tau...pas tu pengat pisang, kerepek pisang, apam pisang, kek pisang...cukup sebulan...tak mau dah pandang pisang lagi....hahahaha...
Baby Dani>>Ye la tu...Dani balik Malaysia raya, kalau mama tak balik raya, apa cerita? Hehehe....Oh..daddy pun nak interframe eh...hehehe...
mummy jam>>Alamak mummy, kalau 2, 3 biji je tinggal, kalau askar kat rumah ramai, baik tak yah buatlah, nanti berebut. Tunggu mummy beli setandan dulu baru buat ler! Lor singkong tu ubi kayu rupanya. Dulu kan ke ada lagu singkong apa tah tu...kita ye ye la dok nyanyi, tapi tak tahu makna...
kak kham>>Wah, kalau 3 biji Rm3.00, cam ni kita nak berhijrah ke Jepunlah, buka warung jual cekodok pisang je. Ada sesaper nak join venture?
EDORAS>>Mentara ada modal, lajulah fp ni diupdate, esok esok kalau dah out of stock, senyap ler...hehehe...
zack>>Sib baik bila makan karipap tu, mata dan kepala tak pusing sama....hahahaha.....
Risyia>>Selamat datang ke 'rumah' mama yang tak seberapanya ini. Risyia di mana? Kalau dah tinggal jauh dari Malaysia, kalau dah teragak nak makan, kenalah buat sendiri. Mama ni pun dok mencuba segala bagai resipi ni sebab tak boleh belilah ni...
Yana>>Thaaa dhaaaaaa.....try nanti eh...kot ler nanti nak join mama buka warung jual cekodok...hahaha!
Dolly>>Thanks to you for opening your kitchen for me to mess around...hahaha...I'm GLAD you liked the curry puffs. Love you too my friend and will treasure all the sweet memories we've had together. Might visit you again next week...and perhaps we can do something else....actually I have something in mind......
Harlina>>Your're most welcome. Rahsia untuk mendapat cekodok yang bulat ialah...tukang masak tu pun kena boolat juga!
Maryam>>Tak pe kot.....
naem>>Uli dia kejap je la Naem, tapi nak menggelek dan mengelim tu yang ambil masa...But then, rasanya kok sedepppp!
nic>>Bukan MAMAK style tapi MAMA style, without the 'K'..hehehe...Mee mamak style will be coming up soon! Tak pe, nanti sampailah seru tu...suatu hari nanti.....
~Sabrina~>>Sab ni bukan TAK RETI, tapi sebenarnya TAK CUBA nihhh...mana tahu bila Sab buat nanti, lagi sedap dari yang mama goreng...Pasal pills tu, wallahu alam, mama pun dapat dari my sis tu...
Phalinn Ooi>>Tu la kan, leh jadi wakil Tourism Malaysia dan Tourism Malawi mama ni kan...hihihi.....memang mana mama pergi, mama suka promote Malaysia to my friends....Ramai dah pergi Malaysia and they just loved Malaysia. Makes me feel proud to be a Malaysian!
kuchai>>Buatler Kuchai, senang je....
ayap apang_86@yahoo.com>> Kojap apang, kojap ayap, mano satu ni jang? Eden ni dah tuo dah, dah ado anak duo dah....Ekau carilah anak daro yang pandai masak supayo konyang sentiaso porut tu!
zana zanajauhar@hotmail.com>> Terima kasih Zana kerana sudi berkongsi ilmu ya....
madie>> Hi Madie, thanks for visiting my page. Appreciate it if you want to bookmark my page. Thanks again!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net