By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Jul-2006 16:16 Email | Share | Bookmark
NORTHERN MALAWI TOUR : NYIKA ~ RUMPHI ~ KARONGA (PART I)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
My journey continues....

From Nyika heading to Mzuzu, we didn't take the same route as we did before. Hubby wanted to show us the lake shore of Malawi. Malawi has a very beautiful and big lake. There's not much for me to say here, so I'll pass to these photos to 'say' it for me. And since there are many photos that I wanted to share with you, I'll do it in 2 entries...Enjoy...........







Ceritamu, ceritaku...
Quote:
Kak Kuzi>>Memang breathtakingly beautiful...
Hafiz & Amy>>Memang cantik view di sini. Mama di sini dah lebih 6 tahun. Sekarang ni tengah tunggu masa dipanggil balik. Mama ni not into leather things...tapi kalau barang dapur, sukalah...
aslinda217>>Ada rezeki, insyaAllah sampailah....
mummy hamim2>>Mummy ni kelakarlah! Baca mummy punya comments ke, entries ke, ada je yang nak buat orang tersenyum. Ala mummy tak yah diet aar, mummy dah cun dah tu! Eh eh...terima kasihlah offer penginapan...mama dah kenen-kenen kat hubby tadi..tadi dia buat dekkkkk je....sabor je la....tapi mana tahu kan, kot ada rezeki! Ala, mama masak tak sedap, tapi kalau tak kisah, mama pun no problem!
Mei>>La ni dah nak habis musim bungkus-bungkus. Sejuk tu adalah tapi taklah sampai snow. Mama memang suka cuaca di sini..nyaman.
Mademoiselle Ayu>>Tajuk piccas tu...AKU YANG TERDAMPAR....amacam? Ngam tak?
Hantu mee>>Ini air kapur sebenarnya. Tapi kalau tak nak masukkan pun okay sebab ada terbaca dalam Forum Cari, diorang omit kapur ni, no problem.
Tina>>Betul tu...tasik dia memang luas.
EDORAS>>118,480 km². For more information, please visit here. Kereta taklah banyak sangat...
FadzliAli>>Setuju...
harleena>>Airnya pun membiru je....
Phalinn Ooi>>Quoted from here
Malawi's climate is generally subtropical. A rainy season runs from November through April. There is little to no rainfall throughout most of the country from May to October. It is hot and humid from October to April along the lake and in the Lower Shire Valley. Lilongwe is also hot and humid during these months, albeit far less than in the south. The rest of the country is warm during those months. From June through August, the lake areas and far south are comfortably warm, but the rest of Malawi can be chilly at night, with temperatures ranging from 5 °–14 °C (41°–57°F).
cekya>>Tq...
rossya>>Ha ah kan sis...kalau dapat dok tepi tasik petang-petang, sambil makan cekodok ngan air kopi, mesti best kan?
Tyha>>Lor biar betul Tyha....tengok pic pemandangan pun rasa nak makan!
Datuk S™>>Wah...lama tak mai rumoh mama, tup tup dah jadi Datuk ye Mie . Haa laa, bus depa dok lagu tu la...tapi depa lebih suka travel naik mini bus which is actually van. Laju sket, tapi tambang lebih la...
shemaiz>>Most welcome and thanks kerana sudi ke rumah mama setiap hari....terharunya....
maR>>Jeles mama hang tak tau...hang dapat pi car boot sale...mama teringhinnnnn nak pi tau...
nic>>Itut gi mana? Gi dapur nak?
muni>>Ini je la yang terdaya mama kongsi bersama....Ha ah, sampan tu memang diorang gunakan.....
Eddie's F/T Wedding PhotoVideo cmctech2004@yahoo.co.uk>>Mama dah 6 tahun di sini mengikut husband bertugas di sini. Tempat ni, well, tak kenal maka tak cinta
fasha>>Natural beauty masih ada. Walaupun tiring perjalanan tu, tapi puas hati dapat tengok Malawi...
Dina dina.dickson@btinternet.com>> Hi Dina, thanks for dropping by. I'm just a plain ordinary person...nothing interesting. Ahaksss....Bout posting our photos in the page, I am VERY SORRY as that is not permitted by hubby. My 'licence' to manage this page is strictly on food and travelling ONLY. No family photos..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net