By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 20-Jul-2006 20:20 Email | Share | Bookmark
NORTHERN MALAWI TOUR : NYIKA PLATEAU (III)

 
 
 
Watcha looking at????
 
 
 
This is the real 'ZEBRA CROSSING'
 
 
 
 
 
 
Hey...wait up!
Okay for today, I'll paste the photos of all the animals and flowers that we came across during our three days stay at Nyika Plateau....


Some of the flowers found on the Plateau

According to Mr. White, our guide, the first flower is called Everlasting flower and the third one is called Winged Forget Me Not





Ceritamu, ceritaku...
Quote:
aureanayz>>Lupalah apa nama burung tu, hari tu Mr White tu ada beritahu...
Harlina>>Rasanya nama dia Roan Antelope. Tengok dalam kereta je sebab kalau keluar, diorang lari. We can come out of the car, no harm. Ya, bunga merah tu species kaktus. Mama snap on top of Jalawe Peak..nanti mama story about that in my next entry ok...
maR>>Lawa kan Zebra tu? Agaknya, kalau kita dapat mandikan dan scrub diorang, maybe lagi nampak clear the black and white stripes...hehehe..
emly>>TQ. Tentu la best dapat tengok animals macam ni, in their real habitat...free to roam anywhere...
kc>>Kalau tunjuk kat Aia & Ayin, nanti mereka tentu ajak kc pi zoo! Ala kc, janganlah buat malu Ayung je...nak ajaq frame apa kat kc, mama guna Paint ja...pusing sini pulas sana, tu ja...mana nak banding haq kc buat...jauh macam langit dengan bumi la.....
nabialishad>>Ha ah...siap dengan binoculars masing-masing...mama dengan senjata mamalah kan...my cute camera!
azli jamil>>Thanks and same to you too bro, have a nice and safe weekend.
rossya>>Itu mama pergi winter, kalau pergi from September to April, lagi banyak bunga for example bunga orkid. Mesti lagi cantik agaknya...I wonder.....
kakyong>>Entahlah kakyong, masa tu tak tahulah nak kata kami di mana. Kalau sudi nak ke mari, silalah, tapi tu la, tiketnya ke Malawi ni mahal banget. Almost double trip to Malaysia from South Africa.
nic>>Memang cantik dan indah ciptaan Illahi...
maR>>Hang pun dua kali lima gak na...tepikiaq lagu tuuuu...hihihi....
Tina>>Binatang-binatang ni liar. Nak dapat 'shot' binatang-binatang tu, tak boleh buat fast moves..gerak lebih sikit je, depa cabut lari....Kalau kena gayanya, senang juga nak ambil gambar binatang-binatang ni....
Kak Kuzi>>Biasalah binatang liar ni..kalau kita gerak laju sikit je, diorang lari lah, felt threaten kot....
Phalinn Ooi>>Betul tu Phalinn...thrill tau...tapi kat Nyika ni, tak dapat close sangat. Kalau kat Nyala Park tu, best. We can be as close as 100m je dari Ziraffah! So, bila nak jalan-jalan Africa?
Steve Troy>>Indeed it is!
EDORAS>>Kalau bulan September till April, laaagiiii banyak. Siap ada orkid lagi....
Naseem>>Yeah...I'm 'working' for Malawi Tourism Department now! Unofficially though...otherwise they'll have to give me salary...hahaha!
jemster>>Tq tq....saja snap photos ni untuk kenang-kenangan...Sok kalau dah balik Malaysia, rasanya tak mampulah nak datang sini dengan duit sendiri...so make the best of what we can la....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net