By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 17-Jul-2006 17:17 Email | Share | Bookmark
NORTHERN MALAWI TOUR : MZUZU - THAZIMA GATE

 
 
 
 
 
The bridge
Water under the bridge
Welcome to Rumphi
Nyika signboard
This road for another 120km
 
Thazima Gate
another 60km to go @ 40kmh on this road,
 
 
 
 
 
I thought I'd be able to finish my holiday photos in just another 2 entries, but after browsing through the photos in my computer, I think, it'll take a few more entries to finish. But don't worry, I'll slot a recipe entry in between okay.

These were the sceneries taken along the road from
Mzuzu --25km--> Ekwendeni --30km--> Bwengu --15km--> Rumphi
Rumphi --20km--> Bolero --15km--> Mwazisi --10km--> Nyika Turn Off --5km--> Thazima Gate.......

.................to be continued................

Meanwhile, do enjoy the photos......
salani bwino, meaning, good bye and take care....







Ceritamu, ceritaku...
Quote:
EDORAS>>Bukan padang pasir, tapi sebab musim winter, rumput jadi brownish. Jalan memang jalan tanah merah la...
Shah, Sya, Syahmi>>Memang cantik pemandangan di sini. Masak biasa-biasa je...tapi memang kena lebih sket sebab winter, madang je "I'm hungry!"
salinasu@tm.net.my>>Most welcome. Apa yang dapat mama kongsi, mama kongsilah ye....
emly>>Kerja makan gaji je bukan business sendiri...alhamdulillah rezeki kami nak sampai sini...
azli jamil>>Thanks for the info. My hubby is an accountant with a joint venture Malaysia-Malawi company.
Tina>>My parents actually orang Johor, tapi kami tiga beradik dilahirkan di Melaka dan membesar semua di Melaka. So, mama declare mama ni orang Melaka, lahir di Ujong Pasir tapi sekarang di Padang Temu! Patriotik gitu!
nabialishad>>Eh salah jawapan tu...kalau mama kata "salani bwino", nabialishad kena jawab "yendani bwino". Salani bwino is when you are leaving and the person staying has to answer yendani bwino. Yes this is bahasa di Malawi called Chichewa. Mama reti sepatah dua perkataan je...Thank you in Chichewa is "zikomo" and thank you very much is "zikomo kwambiri".
yangmazni>>Ha ah kan Maz, stok gambar sentiasa ada....bijakkkk bijak!
nic>>Lor nak tengok gambar keta ke...nanti mama ambik gambar keta banyak-banyak aa...hehehe...acah je!
mummy jam>>Memang cantik mummy, natural beauty lagi!
Phalinn Ooi>>Ada, but will post in my future entries okay....
nabialishad>>Yeayyy pandai dia....ok, mama bagi one housepoint ok...hehehe
harleena>>You'll never know your rezeki...Mama dulu, memang tak pernah terlintas di fikiran akan mengembara ke negara orang....tapi rezeki di tangan Tuhan...alhamdulillah...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net