By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 15-Jul-2006 11:11 Email | Share | Bookmark
CHOCOLATE CUPCAKES

 
Breakfast this morning..
The texture
Chocolate Cupcakes
Yesterday night after flipping through my thick print-outs, I decided to experiment Kak Liza's Jemput-jemput Roti Ikan Bilis. Hubby and me had that for dinner while the kids wanted chicken and cheese sausages with chips. I will post the report for Jemput-jemput Roti Ikan Bilis in one of my future entries. After we're done with dinner and kitchen back in order, I just sat and watch AF2..yes, not 3 or 4 but 2...hehehe....I just love Farah! While watching, TV, just can't resist flipping through the print-outs again. Aha....Kuih Bom (report...next change...hahaha) recipe caught my eyes...Looks easy enough...so off to the kitchen to soak the green beans and took out the grated coconut from the freezer into the fridge. Then, thought of frying rice noodles, so I soak that as well. Then back to my AF2 feeling happy enough and can sleep tight as I know what I'm going to do for breakfast the next day....So for breakfast, we had these.....

As for today, let me just paste Chocolate Cupcakes that I got from Rossya's fotopage. Thanks Rossya for sharing the recipe with us and sorry dear, mama just 'copy and paste' the recipe from your page. Hope you won't mind...Ampunnnn! Fatin likes the cupcakes. Thought of trying to ice and decorate the cupcakes like how Kak Yong and Rossya did, but then, just too lazy to beat the icing...




Quote:
Chocolate Cupcakes

300g flour
350g sugar
1/2 cup unsweetened cocoa powder
1 1/2 teaspoon baking soda
1 1/2 cup milk
1/2 cup butter
2 teaspoon vanilla
2 eggs

Measure out everything but the eggs directly into your mixer bowl. Mix on low speed just until incorporated. Beat on high speed for 2 minutes. Add eggs, beat on high speed again for 2 minutes.

Scoop mixture into papercups. If your using ice-cream cone, make sure to give about 3/4inch allowance below the cone rim. Bake for 15-25 minutes or until a toothpick comes out clean. Oven temp may varies. I used 170 deg C range.

Let cool slightly in the pan then transfer on a rack to cool completely before frosting.




Thank you Rossya dear....

Ceritamu, ceritaku...
Quote:
unnamed tapainis@yahoo.com>>Iyo.......................
ida_natrah>>Terima kasih kerana sudi berkunjung. Moga kita semua dapat sama-sama berkongsi ilmu yang ada.
Steve Troy>>Here comes my good customer
maR>>Mama tepek dah, tapi sorrylah ye...resipi mama tak de sukatan...kena hentam sendirilah ye...
nn>>Kalau gi opes nn ni, mesti tak nampak nn dok kat meja tu yek sebab terlindung kertas 5 tingkat tu...
Mademoiselle Ayu>>Ciket aje tau....
zack>>Sebab Zack sayang mama...ha ni mama boh sekali resipi kuih bom! Tapi pi baca bukula, dah nak peksa tu. Lagipun, kaki kan dah terpeleot tu, bawak berehat. Nanti balik Mesia, beli je, kan sonang!
Mei>>Dah buku tulis resepi yang timbang, mama ikut je la...Ala beli je la lagi satu timbang, tak bazir punya, good investment la...Ha ah Mei, mama pun suka tengok AF. Tapi yang kelakarnya, AF dah basi baru mama dapat tengok ler. Mama ada complete collection of AF2 dan AF3 tau, now nak try cari kot ada yang AF1 punya. AF1 mama dapat tengok 2 cd je rasanya. AF4 pun mama dah suruh beli, sajalah nak tengok. Kerja membeli CD ni, dijawat oleh adik perempuan mama ler. Ha ah, this year punya, my brother pun tak interested nak bagi updates. Mama tengok kat internet je. Tapi dalam ramai-ramai AF students, Farah jugalah yang menjadi pilihan mama....
EDORAS>>Mr Chocoholic mai dah.......
Mrs.NAsH>>You just don't know how happy you made me feel today! Thank you....teruskanlah usaha anda memontelkan lagi hubby anda...
nic>>Tengkiu nic.....
medusa>>Kalau Med takat nak cupcakes no problemla, anywhere in Malaysia also can get, tapi kalau Med kata nak cupcakes yang mama buat...aiyoo manyak susah lor....
rossya>>Thanks to you for providing the recipe my dear....
riena>>Nak wat cam no...kenalah tunggu kot ada yang akan mencipta komputer yang leh keluarkan makanan...hihihi..
mummyvogue>>Tak pe...practise makes perfect....cuba dan cuba lagi...buat sket-sket je masa trial tu...
nabialishad>>Saja suka tengok AF sebab relaxing. Mama ni kalau nak rehat, tak suka tengok cerita berat-berat, nanti buat depress je...Tapi selalu tengok AF sambil gosok baju. Adik mama yang tolong belikan CD. And then, kalau abang balik Malaysia for meeting, dia angkutlah bawa balik.
b x 5>> Tq Tq Tq Tq Tq!
louise>> Thanks for trying this recipe, but I have a few other muffin and cupcakes recipes in queue to be posted. Lighter as well. Thanks for the link. I've never tried the recipe that you've mentioned. Will go on the page and check it myself...and who knows. I'll end up baking them as well! Thanks again my dear...hmmm I wonder...what will be your next project eh
Myng>> Yes Myng, baking soda = bicarbonate of soda
yatee yatee73@yahoo.com.sg>> Thanks Yatee for trying out the recipe and letting me know the outcome. Glad that it suits your tastebuds. Senang-senang tu, silalah ke mari lagi ya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net