Want your
own Fotopage?






 


By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 29-Jun-2006 10:00 Email | Share | Bookmark
CUCUR BADAK

Filling into....
Dough...makes...
Cucur badak!
The texture
CUCUR BADAK
Slept at 1.30 this morning and up again by 5.30am. Was updating this page and at the same time, doing some ironing. So I guess, while I am still up and about, let me just update this page for today's entry. Doubt it that I won't take a nap this evening as I am like a zombie at the moment!

Yesterday evening, I made this Cucur Badak a Malaysian delight, made of sweet potato with coconut filling. Thanks to my most trusted book, I don't have to crave for Cucur Badak while in Malawi.



CUCUR BADAK

Ingredients :

For the skin

250g sweet potato ~ boiled and mashed
3 1/2 tablespoons flour
200g medium prawns ~ do not peel the skin
a bit of salt
3 cups cooking oil

For the filling

1/2 coconut ~ scraped
100g dried shrimps ~ soak for a while and pound
1 garlic *
5 shallots *
7 fresh red chillies *
1 lemon grass *
1 teaspoon tumeric powder *
1 cm fresh ginger *
salt
zeal (ajinomoto)
2 tablespoons cooking oil

Method :

1. For the skin : Mix the mashed potato with flour and salt till a soft dough is formed.
2. For the filling :
a. Pound all the (*) ingredients.
b. Heat 2 tablespoons cooking oil and add in the pounded ingredients and also the pounded dried shrimps. Fry till fragrant.
c. Add in the coconut and mix well. Once cooked, remove from heat and let it cool.
3. Take a bit of dough, about the size of a tabletennis ball, flatten it and put the filling in the middle. Cover the filling and press one prawns on top of the dough.
4. Heat oil and fry till golden brown.

Note :
I didn't put any fresh prawns in the middle because there's no medium prawns available in my freezer. It doesn't change the taste though, just for presentation, I guess.


The texture ~~>>

Ceritamu ceritaku...
Quote:
ida>>Alahai Ida, mama minta maaf banyak-banyaklah sebab mama tak ada resipi daging masak hitam tu . Hari tu adalah buat, tapi guna paste ready made yang kawan bagi. Alahai semua reject. Nantilah kalau mama terjumpa resipi tu dan kalau mama dah try, mama tepek ok. Meanwhile, cuba tanya rumah sebelah...rumah Kak Liza kot dia ada resipinya...
aureanayz>>Ppstt..bukan aureanayz je yang dera keledek tau, mama pun selalu, termasuklah yang ini! Hahaha....
Edoras>>Wah, dah ada pelanggan tetap nih...
|misniaa|>>Iyelah, orang berniaga, mestilah ada cut sini cut sana nak untung lebih. Kalau nak sedap, kenalah buat sendiri. Senang je misniaa, cubalah ye....
KNizam>>Setuju setujuuuuu...
maR>>Tq tq...ala Mar, kalau kita nak makan buat je untuk kita. Nak tunggu semua makan, hmm jawabnya telan air liur je la....
zack>>Saja dengki mama eh dengan souffle cups. Nantilah, kalau mama dapat souffle cups tu, siap ler mama tayang kat Zack....tapi bila ye.....sabor sabor...
Yusoff+Yana=Azhad>>Diet yang yok eh Yana..hehe..join the club!
aMy>>Cucoq badak frozen ada dalam fridge mama tu...untuk emergency! Nak pos...sampai kat aMy, garenti dah berkulat...
che sakura>>Dah jumpa keledek yang dicari?
tok mudin alaf baru>>ambik ambik....kalau boleh lerrrr
kuzi>>Buat sendiri Kuzi, senang sangat!
kc>> Kc ni pun leh masuk kelab ayung...banyak no yang kegemarannya...
suz>>pm mama okay...
mummy jam>>Mummy trylah buat sendiri, very easy and tasty tau mummy.....
Steve Troy>>As good as it tastes!
intan azim peanut_is@yahoo.com>>Manafaatkanlah apa yang ada ye...mudah-mudahan mama dapat juga sedikit pahala....alhamdulillah...
<- Jeff®i @ FM0666 ->>>Cucur badak intinya kelapa...cuma kalau terlebih makan, orang tu yang jadi 'besau' cam badak...hahahaha....
Jean>> I've flipped through my book and I found one of Badam Berendam, yet to be experimented. Once done, I'll post it in my page. Thanks for dropping by Jean.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net