By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-May-2006 08:08 Email | Share | Bookmark
HOME-MADE RICE KRISPIES SQUARE

 
 
 
Did not update this fotopage yesterday because my fp was undergoing format upgrade following orders from Edoras. I quote : Mama - saya agak confuse bila reply Mama kpd all the comments sbb Mama letak replies tu pada entry yg lain... Apa kata Mama reply komen2 mereka di entry yg sama...boleh tak?? Unquote. So from today, all the replies to your comments will be posted in the same entry. Thank you Edoras for bringing this to my attention. Actually, I've read the same suggestion in Linda's fotopage some time back, and I start wondering...when will my turn be...there you are...finally! Hahaha...Sorry Edoras, I am just joking about the reason for not updating yesterday....



Yesterday after performing Fajr namaaz at around 4.50am, I went back to sleep because I was feeling so tired. That's where my mistake was. Soon as I woke up at around 6.45am, I was diagnosed with L.A.Z.Y syndrome. Oohhh how I hate that very much. I felt like just going back to bed, but then, who'll cook, who'll tidy the house so on so forth. I dragged myself out of bed, took shower and straight to the computer room. On the pc and went into Forum Cari and Kak Liza's fotopage. Ahhhh....again...a big mistake! Now, I am wishing for Nasi Lemak! If only I'm back home, I'll just go and buy myself a fat packet of nasi lemak and enjoy it tremendously. Unfortunately I am not back home. So, dragged myself to the kitchen and started to cook nasi lemak! When you are not in the mood, it really takes long to do simple stuffs. And since hubby had left for office early in the morning after having his coffee and sandwiches and the kids were up late, so I took my own sweet time to cook. Was ready by 11! Yes, you read right...11. So..no more breakfast but brunch! Save me a meal! Hahaha....



After that was done and the brunch well enjoyed by the three of us, I started preparing donuts for Dolly's twins birthday party at 3pm at Mpingwe Sports Club. Made Donut Suria, 1 1/2 recipe. And I experimented this Homemade Rice Krispies Square. The recipe was posted in Forum Cari by Club64 who got this recipe from Fairy Mahdzan's blog. Thank you to Club64 for discovering and sharing this recipe with us and thanks to Fairy Mahdzan for the recipe.



HOME-MADE RICE KRISPIES SQUARE

Ingredients :

50ml ( 1/4 cup) butter/margarine
250g plain marshmallows
1 teaspoon vanilla essence (optional)
6 cups Rice Krispies cereal
1 tray ~ greased

Method :

1. In a pot, melt butter and add marshmallows. Cook till marshmallows melt.
2. Add in vanilla essence and Rice Krispies. Mix well till all the Rice Krispies are nicely coated.
3. Pour onto the greased tray. Press the mixture moulding it against the sides.
4. Leave to cool before cutting to pieces.

Note :
Can be 'garnish' with raisins, roasted almonds, dried fruits or even M&M's.


Ceritamu ceritaku...
To all my visitors, I thank you from the bottom of my heart for sparing some of your precious time to drop by my humble page. And to those who left a comment or two in my page, thank you thank you thank you. I trully enjoyed reading your 'cute' comments and what a LOVELY way to start the day....thank you....I am just a plain housewife who's trying to improve herself in what she loves doing the most, i.e baking. I don't have any shops and I don't have the confident to take orders. My finishing touches are still VERY rough and not up to the standard to take orders or to open a bakery or something. But if to just put up an umbrella stand outside my house, then...maybe....hehehe.....

Quote:
maR>>Esh...awat penyakit M maR ni dah nak dekat tahap kronik nih...hehehe...ala bukan susah sangat masak nasi lemak..cebur je ikut apa yang ada...tak dak santan, boh je fresh milk..tapi rasanya agak korenglah kan.....pooooohhh pooohhhh....nak bagi penyakit M maR ni terbang jauh jauh....
alynnsaripuddin>>Tu la Alynn, asyik leka main dengan mainan action figure dia....tu yang dok lapar tu!
Rini>>
~~Tq Rini for the information. I'll paste it at my bean sprout page...just to share the information with others. By the way...oz tu kat mana...ala mama ni punya Geog memang kantoi..tak minat langsung!
~~To answer your questions, according to what I normally do, tak sure whether tepat ke tak jawapannya...
1) Plain flour should be alright
2) Butter lagi sedap sebenarnya, tapi mama kedekut...semua bantai margarine je
3) Yup, mixture sejuk, no problem. Mama punya mixture pun selalu sejuk sebab lepas melt the margarine, mama tuangkan fresh milk from the fridge dalam tu..so dia sejuklah...dan mama memang pernah uli dengan tangan donut ni..alhamdulillah lembut cam guna mesin juga
Edoras -The Amateur Photographer>>Nasihat yang bagus, why not kan! Thank YOU! Mana ada buat niaga...donut tu just bagi kat kawan sebab dia buat party. And as for the nama kedai...hmmm how about MamaFaMi Bakery? Hehehe...ala just incase nak bukak kedai nanti...at least, nama dah ada...huhuhu... berangan!
Yu$rii dreamyuss@gmail.com>>Makan biar bagi debab!
Mademoiselle Ayu>>Tak pe Ayu, mama tahu Ayu busy. Pasal nenek tu, janganlah menangis semanjang, nanti nenek pun jadi tak happy okay. Dia dah tua Ayu...so gitulah keadaannya...
genny>>GOTCHA genny...haaaaaaa skodeng kat fotopages eh time office hours!!! Kena tangkap dengan boss baru tau...hehehehe...Malam kalau makan nasi lemak...sure lena tidur sampai ke pagi! Hehehe...
jemster>>Undi anda adalah rahsia!
leezsa>>Hope this fp helps!
mummy jam>>Hehehe...I got mummy to join my 'craving club'. Tu semua bahan dah ada tu....kenalah buat!
mama anis>>Masa mama anis prove the dough, bungkus tak the container with the dough, dalam plastik bag? The heat must not be too heaty. Is your yeast ok? Anyway, mama anis try buat this Donut Suria. It doesn't need proving that long and sometimes it didn't even show that it had proved. Tapi bila goreng, dia jadi gebu. Try and let me know okay. Prove not more than 30 minutes for Donut Suria okay...good luck!
kc>>Ye je kc ni...mana tahu donut mama ni sedap...lom rasa pun...tapi tak tahulah kot dalam mimpi boleh rasa ek? Ala, sama je rasa dia dengan kc punya...
shidaaziz>>Don't worry Shida..practice makes perfect. So, selalu selalu la prektis ye....
KNizam>>Hehe...ye ke? Ala...ni kamera trick je lebih...
suhaimi>>Thousand apologies...tanpa niat nak buat Mie lapor!
aishifu>>Donut tu memang mama buat guna cutter donut yang paling kecil yang mama ada (because I have about 4 sizes of donut cutters, Malaysia mari!). Bun coklat mama, tak dapatlah aishifu nak rasa sebab dah selesai..so kenalah beli bun cekelat kat kedai yek...hehehe....
kuchai>>You're most welcome kuchai
medusa>>Ala, nasi lemak banyak jual Med, don't worry! Siap duit jek...
:::: ReActivate :::>>Amboi..banyaknya choice untuk breakfast. Mama ni, kalau dapat buat satu breakfast yang sempurna pun dah cukup baik tau! Biasanya breakfast ni malas sket nak buat...sebab still dalam mode tidur...hehehe....Selain roti canai, pernah buat roti telur dan sadin je...yang lain, belum experiment...nanti mama try buat roti tisu eh...Bukan mama hebat memasak, tapi hebat surf internet...tu yang banyak dapat resipi tu! Donut tu buat banyak sebab untuk birthday party. InsyaAllah esok kena buat donut banyak lagi sebab nak kena bawa ke sekolah untuk Syahmi punya assembly. Coklat cair dalam donut tu kan...rasanya dia buat cam ni....doh donut tu, dibuat jadi bebola kecil, bila dah naik, goreng. Then ambil botol sos yang ada muncung kat depan tu...isikan coklat cair dalam tu...then tebuk kat dalam bebola donut tu dan pamkan coklat tu. Hmm...harap Zul faham apa mama cakap ni ye...hehehe...berbelit pulak rasanya! So far, mama rasa macam lom pernah jamu Mat Salleh makanan tradisional kita...but if mee hoon goreng is considered as makanan tradisional kita, then yes...mama pernah and much enjoyed by them. Kalau takat kuih muih kita, memang diorang suka....
<- Jeff®i @ FM0666 ->>> Kwang kwang kwang....
cooker>>
Nurhanina nurhanina75@gmail.com>> Mama tak berapa sure tentang marshmallow di Malaysia sebab mama tak pernah beli. Marshmallow di Malawi datangnya dari South Africa dan halaal insyaAllah.
Nurhanina nurhanina75@gmail.com>> Ye...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net