By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 3-May-2006 03:33 Email | Share | Bookmark
MULANJE, MALAWI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Last Labour Day, I was given sort of, a 3/4 day off....yippeee....hubby took us out for a ride. In the morning, like I've mentioned in my previous entry, we went to Nyala Park to pay our giraffe friends a visit. From there, we went back home for Zuhr namaaz then hit the road again. This time, heading towards Mulanje. I wanted to see the new road to Mulanje. The distance is shorter via this road compared to the old one. Hubby followed this road once when he went with the driver to the border of Mozambique. He said the road was nice but when we went that day, some maintainence were taking place. I think the road was damaged by the rain. So there are a few diversions that we have to take. Otherwise, it was a very pleasant ride with such breathtakingly beautiful scenery. We drove right up to the Mozambique border before turning back towards Blantyre....Most of the photos were taken while the car is moving. Wish I am an excellent photographer so that I can really show the EXACT BEAUTY of Malawi...but unfortunately I am not....anyway...I've done what I can......




Happy birthday Maz

Ceritamu ceritaku...
Quote:
maR>>It's thanks to you my dear....
aZeeMaH>>SIAPPP! Hehehe...mama, kalau lagi banyak taugeh lagi best!
kakyong>>Kalau tengah rajin..ye la considered done...kalau tengah malas....njap eh njap eh...sampai sudah!
fiza>>Thanks fiza for the tips...gardener mama memang ada tanam tapi soil tak berapa elok. Masa rumah lama dulu, memang sentiasa tanam sebab soil dia elok. Tanam kobis, chinese cabbage, kailan, kacang boncis, serai, kunyit, halia, bayam...etc etc...
Mylo chef_mylo@hotmail.com>>Terima kasih chef...
wmdhafidz@abgbotak>>Favourite mama juga nih...chian dia..tak pe, nanti balik Malaysia, makan puas puas ye
kuchai>>Dua anak ni pun dah fening kefala...hehehehe
aji>>Hihihi...order online eh? Hmmm...kalau lah ada service online untuk makanan, dah lama mama order macam-macam dari Malaysia tau!
tolong comment>>Aduhai...jauhnya la lagi perjalanan mama untuk sampai tahap pro tu....
hellikonia>>Tempe je yang belum berjaya buat...first time try, kantoi...
aureanayz>>Very easy sis...kalau tengah tak rajin pun boleh buat....
kc>>Welcome Kak Chik....bila buat tu, jangan lupa cuci hari-hari dahlah ye...kalau tak, berbau nanti...
Linda>>Memang sedap resipi Mar ni....masa makan hari tu, dok imagine makan kue tiau kerang kat pasar malam tu....
kak long>>'Taugeh' yang fresh yang dijual kat sini..rupa dia macam yang my Day 2 punya taugeh. Kalau nak yang macam taugeh kita tu, boleh beli yang dalam tin. Satu tin (besar tin susu cair), nowadays around RM7 to RM8. Baiklah mama buat sendiri!
RK>>Aiyoo kalau lapar pergi makan sis.....
POLINI>>Thanks....kalau rajin cubalah ye...kalau tak, ajak bro Jeff gi cari kue tiau goreng yang sedap kat Melaka tu! Dah jumpa tempat yang paling kaw kaw, jangan lupa beritahu aa....
siti ruzaimah @ fm8910>>Kue tiau mama ni considered kue tiau modified...kue tiau asli punya resipi, mama tak tahu....ala..janji rupa kue tiau dah la...hehehe
rossya>>Tak pernah dengar lauk kecambah la Rossya....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net