Want your
own Fotopage?






 


By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Mar-2006 20:30 Email | Share | Bookmark
SAWI MASAK AIR

Whipping cream
 

First and foremost, thanks a lot for all the birthday wishes for my husband. Appreciate it very much.

I haven't updated the fotopages for 2 days as I just have no energy left to sit in front of the computer at nights. I think it's due to lack of sleep. Had been sleeping for about just 5 hours a day for the past 2 weeks. So I think, my system just said...enough is enough...we demand some rest ...so rest it is. On Thursday, I thought of just taking a nap for half an hour as I have to pre-fry donuts for my son's cake sale on Friday. Boy...a NAP that was ! Woke up at 2 am to pre-fry the donuts! Hahaha...what a crazy thing to do huh! Anyway, I'm back.....miss me

I want to share this very simple recipe for lunch...This is my husband's late great grandmother's recipe...CHINESE CABBAGE SOUP and in Bahasa Malaysia, it's suppose to be Sawi Masak Air.



CHINESE CABBAGE SOUP

Ingredients

Chinese Cabbage
150g tender beef fillet ~ thinly sliced
3 shallots
1 garlic
1 fresh red chillie ~ sliced
salt to taste
a bit of shrimp paste (belacan) ~ optional
zeal (monosodium glutamate) ~ optional
enough water
oil

Method :
1. Heat oil and saute shallots and garlic till soft. Add in chillie.
2. Add in beef fillet. Fry for 3 minutes or so.
3. Add in shrimp paste and water.
4. Add in zeal and when boiling, add in the vegetables.
5. Boil just for a while more and remove from heat.

Note :
Serve with rice. Suggestion for side dishes : sambal belacan, fried chicken and omelette!


CINNAMON AND HONEY (PART 6)

INFLUENZA
A scientist in Spain has proved that honey contains a natural ingredient which kills the influenza germs and saves the patient from flu.

LONGEVITY
Tea made with honey and cinnamon powder, when taken regularly arrests the ravages of old age. Take 4 spoons of honey, 1 spoon of cinnamon powder and 3 cups of water and boil to make like tea. Drink 1/4 cups, 3 to 4 times a day. It keeps the skin fresh and soft and arrests old age. Life span also increases and even if a person is 100 years old, starts performing the chores of a 20 year old.

PIMPLES
3 tablespoons of honey and 1 teaspoon of cinnamon powder paste. Apply this paste on the pimples before sleeping and wash it the next morning with warm water. If done, daily for 2 weeks, it removes pimples from the root.

SKIN INFECTIONS
Eczema, ringworm and all types of skin infections are cured by applying honey and cinnamon powder in equal parts on the affected parts.

...to be continued...


Words to inspire you...
Time is a great healer, but a lousy beautician
~ Lucilles Harper


Ceritamu ceritaku...
Quote:
maR>> Thanks Mar...
hellikonia>>
~~Mama yang suka biru! Hihihi...Ala kek tu, tipu-tipu je buat..main selet selet je....janji ada kek...huhuhu..
~~Yang pasal benang cross stitch DMC tu...mama pun kurang surelah, but I think I got it for RM1.30 per skein sebab mama regular customer kat one of the shops in Melaka. Melaka is always cheaper.. tapi mama kalau beli memang banyaklah sebab nak buat stok bawa ke sini..Nowadays, mama tak guna DMC dah, mama guna Minlon. Anchor, warna dia kurang berseri (bercahaya) compare to DMC...
~~Mihun memang bawak dari Malaysia. Sini memang ada jual tapi lebih RM10 sepeket la...tak makan pun tak pe la! InsyaAllah nanti mama try buat resipi mihun yang ex-fiance Hellikonia suka tu ye...nak gak rasa...Tapi mama rasa, kawan mama pernah bagi resipi sebegini...mihun putih namanya kalau tak salahlah....
jemster maderjem@gmail.com>> Thank you...nak jemput apanya...tak de buat party pun...just potong kek anak beranak je!
mcmed>> Kata-kata tu, ditujukan untuk McMed gak la eh...buat pedoman...huhuhuu.....
mate>>
~~ Oh jawatan assistant rasa, buat masa ni tak de kekosongan la...huhuhu....
~~ Aiyoooo manalah nak korek duit nak gi Europe tu! Duit nak simpan buat sekolah anak-anak nanti...£££ banyak mahal wooo!
Medusa>>Ha ah, sorrylah Med, mama off dua hari...knockout! Huhuhu...caramel puding tu, nantilah mama experiment kay. Sebenarnya, ada lagi satu version caramel puding yang kawan nak bagi...alahai..banyak bebenor nak experimentnya! PapaFaMi eh....cute gak ek...huhuhu...Med ni memang ada-ada je idea dia....
jemster maderjem@gmail.com>> Oh ala...kalau boleh memang dah hulur dah sepinggan dua...
dilla>>Tq Dilla for the wish. Kek tu, mama icing guna fresh cream je. Tuang fresh cream dalam mixer bowl, boh pewarna, on the mixer dan pukul sampai gebu. Pas tu, ice la the cake. Mama pun bukan pandai sangat...main blasah je....Mama guna whipping cream seperti yang dalam gambar atas tu....
Phalinn Ooi, Jeff®i @ FM0666 & ouled Kenitra>> Thanks guys! Amin amin ya Rabbal Alamin
Linda>> Cantik eh Linda? Tq. Tapi to me, kalau ada rating 1 to 10...I think I'm still at 1 1/2!
nana>> Kek cekelat....mama pun tak rasa lagi...tapi my daughter alone makan lebih dari suku kek tu!
alynnsaripuddin>> Lor...kalau gi visit Alynn, nak kena jadi tukang masak juga ke ? Mama nak gi holiday....hehehe...
mrsjanssens mrsjanssens@yahoo.co.uk>> Waalaikum salam mrsjanssens. Salam perkenalan disambut penuh mesra. Terima kasih kerana sudi menjengok ke fp yang tak seberapanya ini....
Azhar Ahmad ubie79@gmail.com>> Terima kasih jang. Mama tahu Azhar busy, tapi kurang-kurang ada juga hati nak menjengok orang tua ni sekali sekala ye....huhuhu....tq tq tq....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net