By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 21-Feb-2006 19:19 Email | Share | Bookmark
HOMEMADE BEEF BURGER

First and foremost, I wish to thank all of you for taking some of your precious time to visit my humble fotopages and hoping that you'll benefit something out of it. I am very happy to read all the comments given and I feel that I have more friends nowadays . Will keep on posting, if I have anything to share but as for today, I'll just have to make do with this old recipe from my archive. I didn't try anything new as my health does not permit me to do so .

It's a simple and fast recipe of Beef Burger. I got this recipe from my dearest friend Haleema who has now moved to South Africa with her family. Thanks Haleema and miss you loads....



BEEF BURGER

Ingredients :

Minced meat
Onion ~ finely diced
Tomato ~ finely diced
Corriander leaves ~ finely chopped
1 Egg ~ lightly beaten
Bread crumbs
Salt to taste
Black pepper ~ freshly grounded

Method :

1. Mix all and shape into burger shapes.
2. Fry


Words to inspire you...
No one can be happy without a friend nor be sure of his friend until he is unhappy
~ Thomas Fuller


Ceritamu ceritaku...
Quote:
Steve Troy >> Then Steve, you are an absolutely normal person !
Alynnsaripuddin >> Alynn, bukan nak discourage, tapi uli donut ni kena guna extra power sikit compare to uli kulit karipap okay....tapi...good excercise...ahaksss !
Genny >> Hish budak ni...belum cuba dah kata tak reti! Kuatkan semangat dan cuba. Bak kata my hubby, dulu masa baru dilahirkan, kita semua ni, mana reti buat apa-apa...kena belajar, barulah reti! Amacam, bagus tak motibasi! Hehehe....
Farid.omedia omediafoto@gmail.com >> Tak tahu nak komen apa, nanti kalau kata sedap, orang kata perasan plak...hehehe !
MommyEllySsa mrsslurp@yahoo.com >> Cubalah buat pulak??? Boleh makan lelebih sket...
Ouled Kenitra >> Suruh ler orang rumah tu cuba buat...kot lagi sedap nanti...puas sket makannya!
Ana >> Peminat cheese rupanya. Frankly speaking, mama pun tak rasa lagi roti tu. Jap lagi ni, maybe nak makan for dinner la kot...adalah tinggal seketul dua lagi tu....
Jeff®i @ FM0666 >> Maklah yang beritahu nama kuih ni Burger Malaysia bila dia beli kat kedai di Padang Temu tu...
ShidaAziz >> Mana dia komen sifu Eclairs mama ni? Suspen gak tunggu! By the way, tahniah ye Shida atas kenaikan pangkat jadi MOD plak....jalankanlah tugas dengan penuh dedikasi ye...
:::: ReActivate.Zul ::: >>
~ Si bujang sorang ni, memang kalau nak visit fp mama, dia dah well prepared! Dah isi dah perut dia dulu... hehehe...Ala, masakan mama ni pun, bukan sesedap mana pun...sedap lagi tapau kat kedai!
~ Eclairs tu ada nama lain pun tau, macam Rini cakap hari tu...PROFITEROLES.
~ Kalaulah ada tiket kapalterbang direct, mama pun nak ikut gak balik Malaysia! Zuuupppp...dah sampai!
~ Buat bisnes...hummm....kalau Zul jadi pelanggan tetap, okaylah kot...at least ada gak sorang pelanggan untuk membeli kuih mama setiap hari!
~ Bukan nasi gorenglah...macam nasi briyani tanam le sesikit. Mama suka makan spicy rice Nandos kat sini, tapi tak reti buat. Saper ada resipi dia, TOLOOONNNGGGLAH bagi kat mama nih.
~ Nasi majerin? Bagilah resipi, nanti mama try. Maybe budak-budak suka tu agaknya...
~ Ayam kurma, ada gak masak sebab anak-anak tak kuat pedas sangat...Tapi tak de gambar la plak.
arlo>> Thanks!
aneez aneez29@yahoo.com>> Alhamdulillah memang sedap...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net