By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 24-Jan-2008 18:18 Email | Share | Bookmark
WHAT'S YOUR PLAN FOR CHARITY

Came across Casa Arina's Blog just now. This particular entry just touched my heart. Had asked the author for permission to copy and paste her entry on my page. I hope she won't mind......

Quote:
What's your plan for charity?
Today is CHARITY timeee!!!

He he he he… jangan culas, jangan malas, jangan segan. Ambik sikit baki2 yang tinggal serdak2 dalam bank tu, dan donate sikit to charity.

Please please please please make it a habit to GIVE!

Sila jangan bagi alasan, "untuk aku pun tak cukup, apa lagi nak bagi kat orang!"… hellooooo?? Takkan seringgit pun takdak nak spare kot??? Jangan buhung la noo…. Allah tau berapa tinggal dalam account bank hangpa okeh!

Enough said, PLEASE HAVE A PLAN FOR CHARITY!

Tak perlu jadi kaya sebelum kita boleh start menderma. In fact, it is easier to start when what you have is just a little. It is easier to give away rm10 from rm100 than to give away rm100k from rm1mil.

Marilah kita sama2 'menyentuh' kehidupan mereka2 ini yang tidak bernasib baik seperti kita. Lets move out from our comfort zone and humbled ourselves every now and then.

Sedekah, amal jariah is totally one of the most significant things that you can do throughout your entire life. Salah satu harta yang boleh dibawa ke alam barzakh oleh umat Muhammad sejurus roh terkeluar dari jasad, ialah amalam bersedekah. Ini harta yang bakal membantu kita diakhirat kelak.

See the importance of it?

It doesn’t matter how much you give. Just give. And make it a habit.

Jadi untuk memudahkan kerja korang, ni aku recommend salah satu tempat favorite aku. Kalau rajin boleh pegi melawat rumah ni dan tengok sendiri betapa berbezanya mereka disana kalau nak dibandingkan dengan kita yang mewah ni.

Boleh call makcik kamariah 016-6592392 untuk appointment okeh! (makcik ni baya2 mak kita je)

Nak lagi senang, bank in aje cash korang ke account CIMB 1407 0486429 502. (rm10 pun diterima ok?)

Tapi lagi bagus kalau for the first time korang pegi sendiri lawat rumah ni. Bawak anak2 sekali. Can be a good exposure for them.

Ok, in details:-

Persatuan Anak-Anak Yatim Dan Ibu Tunggal Kampung Medan

BACKGROUND/HISTORY

When Established:
06-1986

By Whom: Hajah Kamariah Lasim

Description of Charity:

Persatuan Anak-Anak Yatim Dan Ibu Tunggal Kampung Medan is located in Taman Sri Medan, Petaling Jaya. As an orphan herself, Hajah was determined to setup such shelter since young. Her wish came true when she open up her own home in Taman Sri Medan to orphans and also single mother. Since then, this home, which is registered with the Perbadanan Kebajikan Masyarakat (PBM), has welcomed more than 80 children and 60 single mothers.Hajah Kamariah runs this home with her own resources. Although public donation do comes in, however it is not on regular basis and it is always barely sufficient. For this reason, sometimes the daily meal is only rice with black soya sauce. In order to make additional income, the single mothers make cookies for sale. For the fortunate some, they manage to hold a job. The single mothers that have registered themselves with PBM do receive some small amount of allowance monthly.

Estimated Monthly Expenditure:
Please enquire from Home

NEEDS
Donations in Cash:
Cash is needed to pay for utility bills, tuition fees, medical needs and also for clothing.

Donation in Kind:
Staple necessities are rice, cooking oils, flours and sugar.

Description of Needs:
The children with age range from pre-school to secondary school are given Quran study class by a hired teacher. Hence activity Yasin prayer is occasionally held. A computer facilty is also available in this home.All forms of donations are welcome.

Cheques Made Payable to:
Hajah Kamariah Lasim

CONTACTS
Address:
No.9 Lorong PJS 2C/11C, Taman Sri Medan, 46000 Petaling Jaya, Selangor
Phone:
+603-77814402

Contact Person's Name:
Hajah Kamariah Lasim



Ceritamu ceritaku....
Quote:
1. ida isk merpati66@yahoo.com>> Thanks Ida kerana sudi memanjangkan lagi. Moga kita sama-sama dapat membantu...
2. Haniss>> Very true, each and every bit helps. Thanks...
3. mknace mknace@gmail.com>>
4. Hajar>> Mudah-mudahan....
5. lindahpadlee>> Sesiapa yang sudi, bolehlah membantu. Bukan paksaan...keikhlasan juga yang penting...
6. mamasya mamasya22@yahoo.com>> Mama harap, begitulah hendaknya...
7. Roylazim>> Sama-samalah kita membantu mana yang terdaya....
8. Ida Natrah ida_natrah@yahoo.com>> Alhamdulillah...niat dah ada, 'markah' dah dapat insyaAllah...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net