By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 25-Dec-2007 13:10 Email | Share | Bookmark
AQUARIA TRIP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yesterday we had a lovely day out! We went to KLCC, Aquaria to be more precise. Was out of the house since 1.30pm till late. Though we were all very exhausted, but everyone had a lovely time! Thanks to dearest hubby for taking us there. Hmmm...how about Petrosains my dear? Ahaks....Am I pushing my luck or what! But who knows huh....

So for today's entry, I'll just paste the photos of our day out...no recipes, as we only had Nandos for lunch and dinner!!!! Yummy yummy!!!!











Ceritamu ceritaku....
Quote:
1. ezura>> Well, Aquaria KLCC tu kecil je. And then konsep dia more to aquarium je, so terhadlah sikit. Jakarta, lom sampai. Mama lebih suka Sydney Aquarium. Petrosains lom sempat pergi lagi...nanti nak pergi juga, bawa anak-anak.
2. rossya>> So you were in KL last August eh? Senyap senyap je eh Kita tak sampai lagi kat EOM dan yang sewaktu dengannya...agaknya kalau gi situ, mesti budak-budak ni seronok sakan. Jangan diajak mamanya ni naik Ferris Wheel tu sudah....bukan apa, takut nanti, bila the ride dah habis, mamanya dah keras je kat kerusi tu...huhuhu....
3. Ana>> Wah, tak nampak pulak orang bagi makan kat ikan. Agaknya timing mama tak ngam kot. Tapi masa kat Sydney, memang ada nampak 2 orang bagi makan ikan, siap main dengan shark lagi.
4. anna>> Tak apalah tak gi EOM tu sebab mama dah tengok dah Eye on Melaka hari tu... Kalau suruh naik tu, sorrylah wei.... banyak benda lain nak naik...terima kasih je la kalau suruh naik benda tu! Gayat wei!
5. << jeff >>>> Tak apa, nanti next school holidays, bolehlah bawak anak-anak dan mak anak visit Aquaria pulak ok....
6. Muna>> Thanks for all the wishes Muna. Tak de nyer nak buat azam apa pun. Better tak payah buat azam tapi terlaksana, daripada buat azam dan hanya tinggal azam je, ye dak! Appreciate your friendship as well my dear....
7. Lee Lin>> Gambar family kami memang tak akan terpapar di sini...tak dapat lesen!
8. Aloza>> Thanks for the info ya Aliza and thanks for the kind wishes as well. Kalaulah EOM tu stay there forever pun, ma rasa ma TAK akan naik la kot....gayat! Happy New Year to you too...take care ya...
9. boxhousestudio boxhousestudio@gmail.com>> Kita kalau masak ikan pun, either ikan tenggiri, parang atau selar je...ikan shark tak de ok...Betul tu, I just love veggies!!!
10. liya>> Tak susah sangatlah Liya nak pukul butter and sugar sampai kembang...asal dia jadi light cream color, dah okaylah tu....Tapi kalau suruh mama pukul putih telur manually sampai kembang...haaa yang itu, ma surrender!
11. Roylazm>> Tak apalah sis...janji ikan! Hehehehe...
12. lily>> Hmmm...rasanya dah tak sempat dah nak jalan-jalan Malaysia lagi. Sekolah dah nak bukak. Kita tunggu cuti yang akan datang....
13. kamalina>> Tak apalah, nanti ada masa boleh gi ok. Aquaria tu tak ke mana....Gambar orang yang tengok ikan tak dapat ditayangkan sebab lebih besar dari screen komputer...hahaha!
14. Daalia lea1207@yahoo.com>> Wah...ini baru betul gi jalan-jalan makan angin nih....since you've mentioned it...nanti nak ajak hubby gi Bukit Cahaya la...why didn't I think of that before eh....
15. rinnchan>> Ala Rinn tu, masa kat China hari tu, bukan takat tengok ikan kat MARKET je...macam-macam lain kat market tu Rinn dah tengok kan...lagi thrill kot! Hehehehe.....
16. Hajar>> Shark fin soup? Tunggu ma gi tangkap shark dulu eh!
17. makuda-sweetnufar>> Sebelum ma tangkap jerung...Jerung tu yang tangkap ma dulu! Eeee naudzubillah!
18. dolly>> Most welcome my dear! And Happy Birthday to you on the 27th. Texted you a couple of times but you didn't reply.
19. zanaz zanaz70@yahoo.com>> Petrosains lom sampai ler...tak sempat lagi....
20. nabialishad>> Nanti kalau ma nak gi, ma sound sound ok....
21. Haniss>> Gambar-gambar yang ma ambil tu tak secantik mana sangat sebab ma tak reti nak setting dia...main belasah je!
22. zuhri>> Terharunya...ada yang sudi nak link mama....terima kasih....
23. Roy>> Memang interesting tempat tu, especially if you go with kids. Mesti diorang, sekali dengan kita pun leh fascinated kan...ntah bilalah nak dapat visit....
24. Nini>> Macam ni, habislah ikan satu akuarium, habislah asam tak tahu berapa pokok!
25. B P>> Ini yang dinamakan, dekat tapi jauh....hehehehe.....Tu la, janganlah selalu negative thinking, nanti tak leh ke mana!
26. rossya>> Selalumya progrem yang tak dirancang tu la yang menjadi! Amboi, siap shopping lagi ye...
27. mamazieza>> Bukan tak nak gi ma, tapi keadaan tidak mengizinkan. Sehari suntuk daku bermuram durja hari tu tau...mana taknya, tengok orang sedap makan, kita telan air liur je menahan sakit!
28. mummyhamim2>> Ikan yang mana satu yang jadi pilihan kalbu?
29. Daalia lea1207@yahoo.com>> Esh...mama ni bukan TKC bukan STF, mama sekolah biasa je, so tak rasa apa...ahaksss.......But me also very patriotik with my school actually.
30. boxhousestudio boxhousestudio@gmail.com>> Alahai, kita busy tahap maksima. Badan ni nak lunyai rasanya. Nanti bila semua dah clear, baru kita citer ye....
31. mamacunnazorro77>> Next cuti sekolah, boleh plan pergi ok...Ha ah, anak dara tu comel macam mak dia la....tak pun, cam aunty MamaFaMi dia ni ha...wakakakaka...nak gek enterprem!
32. ida isk merpati66@yahoo.com>> Alahai, manalah nak tahu. Tapi kan, lom menyinggah mana-mana pun rasa cam nak tercabut kaki...kalau singgah, tak tahulah....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net