By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 29-Mar-2007 09:09 Email | Share | Bookmark
OLD-FASHIONED DONUT (Zack)

 
Quote:
My personal note :
Itinerary for Tour to Durban 2007
Day 6 : Thursday 29th March


After breakfast, depart for Ushaka Marine World for the day.

No night activity!



Not much activities yesterday and I didn't even have to get out of the house! How lovely! Hubby had been so kind enough to drop and fetch Fatin from school. So that valuable time at home, I spent ironing. I managed to finish up all the three basketful. And I wasn't alone while ironing...I was accompanied by Farhan, Velvet, Salima, Zila, Faizal, Amirul, Lotter, Diddy, Haziq aka AF4 ex-students. Yeah, I was watching AF4 Concert on the computer. Mrs Jemain had asked me, who are my favourites in AF4. Well, I can say that I like Farhan's and Velvet's voice. So powerful so far...I've just watched till the 4th concert. I especially like Farhan singing Biarlah Rahsia and Velvet singing Langit Ketujuh...just love it! I kept re-playing Farhan's version of Biarlah Rahsia...just lovely!

Quote:
Who knows how I can get hold of a complete set of CDs for Akademi Fantasia Musim Pertama? I only have the Konsert 3 Musim Pertama. Please let me know if you know how ya...thanks!


Anyway, since I have loads of work to do today and maybe, till these few weeks, I'll just go straight to the recipe to share. This morning, for breakfast and Fatin's breakbox, I tried a recipe from Zack's Fotopage. called 'Old Fashioned' Donut, a kind of donut you can find in Mister Donut. But mind you, I've never been to Mister Donut and I haven't tasted this donut before. It's not spongy and light like the normal donuts. It's heavy but crispy and soft. Hubby said, it's like between Kuih Keria and Donut! Hihihi...I don't really know how to explain it, so the best thing is to try it yourself. Here's the recipe courtesy of Zack. Thanks so much Zack and sorry, I just 'copy and paste' your recipe here ya.....

Here's how the donut was supposed to look like

Fairly easy to make, this donut only takes up 6 basic ingredients. Here's it is.


OLD FASHIONED DONUT

Ingredients
:

30 g butter
60 g brown sugar ( you can also use white sugar )
1 egg
vanilla essence
200 g flour
1 tsp baking powder
a pinch of salt


How to make it :

1. Beat the butter and sugar and fluffy. Add in the egg and vanilla essence.Mix well.
2. Sift together flour, salt and baking powder. Gradually pour it into the butter mixture and using a spatula, mix it together until just combined.
3. Gather the mixture to form a dough and let rest in the fridge for about 10-15 minutes. NOTE: DO NOT knead the dough. That will cause the donuts to be stiff after being fried, and not crusty.
4. Roll out the dough about 1.0-1.5cm thick and cut out using donut cutter. Using a toothpick, draw a circle on the surface of each donuts.
5. Deep fry until golden brown.

NOTE: You can coat the donuts with melted chocolate but remember to let the donuts cool off first.




I've been tag by Mammahouse. Thank you so much for your 'thoughts and kindness' ya...wakakakaka! So here are my answers....

Type ONE Word only for each... And DO NOT EXPLAIN IT!!


Yourself: Cheeful (if not sick!)
Your Hair: Straight
Your Mother: Greatest
Your Father: The Best
Your Favorite Item: My mixer
Your Dream Last Night: Dreamless
Your Favorite Drink: Milo
Your Dream Home: Cosy
The Room You Are In: Computer room
Your Pets: None
What You Are Now: Housewife
Who You Want to be in Ten Years: Hajjah MamaFaMi
What You Want to be in Ten Years: Traveller
What You're Not: Avenger (Pendendam)
One of Your Wishlist Items: Complete Kitchen
Your Gender: Female
The Last Thing You Did: Cleaned the kitchen
What You Are Wearing: T-shirt & Pants
Your Favorite Weather: Foggy
Your Favorite Book: Cross-stitch book
The Last Thing You Ate: Old-fashioned Donut
Your Life: Alhamdulillah
Your Mood: Hyper
Favorite article of clothing: Cotton
Favorite color: Blue
School: Retired!
Song: Sentimental

With great honour ....now I'd like to tag Erna! Sporting aa gang!


Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. mommy_d&d>> Kata dah pengsan, tak yahlah mama bagi donut lagi!
2. MakSu>> Aii Mak Su...
3. rinnchan>> Eee tak pandai ler mama nak rekacipta resipi cik oi....cilok resipi terror la!
4. Raqyn Rafiqin>> Wah Rinn le jadi wakil rakyat ni...dah ada penyokong nampaknya! Alahaiii....
5. mommy_d&d>> Loyau buruk eh! Mama ni tutup aurat...T-shirt dengan pants tu kira satu...satu set!! Ada paham!!!!
6. yatie norezy23@yahoo.com.my>> Ntah ntah diorang ketawakan donut mama tak...ntah hapa ropa ler donut orang tua ni!
7. kakmOn>> Bestnya Kak Mon, maid pun pandai wat macam-macam...Tag pesen baru le plak haaa....
8. kamariah kamarudin kamariah1955@hotmail.com>> Resipi donut boleh dipelbagaikan kak..leh boh inti cheese, custard, jam...ikut selera kita la kan..
9. Edoras>> Cam mana nak gi Jepun? Hari tu dapat jadi first commentator kat page Edoras, tapi tak dapat pulak free ticket to Japan!
10. hellikonia>> Hihihi...pandailah hang na...semalam roti Jane! Hari ni coq keria la plak!
11. jONiā„¢>> Kedai dah tutup, esok lusa la ye....
12. fizan yusop>> Ni dah ada resipi, nanti Fizan cuba dan beritahu mama ye, sama ke dak rasanya. Mama ni tak pernahlah makan Mister Donut ni. Wah wah...bukan main lagi dia dengan apam balik dia eh. All the best in the roti canai ye....Roti tu, kalau uli, then bulat-bulatkan bebola kecil, salut dengan majerin dan simpan semalaman. InsyaAllah ok.
13. Sabrina>> Old fashion donut made by ol pesen mama! Hehehe....Sedap juga donut ni....Cubalah Sab...
14. ida isk>> Senang dan sedap..garing krap krup...yummmmm
15. RosLeenda rosleenda86@yahoo.com>> Bukan mama yang pengsan tapi Mommy_d&d yang pengsan! Rajin sebab teringin nak makan Lin...kalau tak, malas gak!
16. huzadia>> AMIN AMIN YA RABBUL ALAMIN. Time? I just follow my heart....chewah......
17. mamaizeza>> Len kali, mamazieza kena gi nuntut dengan Road Runner tu....beep beep......dusyuummmmmm.....Kita dah grad dah!
18. kuzi>> Hihihi....relax aar Kuzi...tak lama lagi maybe mama will take a break, then Kuzi catch up kasi kurang sket tebal buku 555 ok. Sedap gak donut ni...Yang importantnya...easy to prepare!
19. jeff>> Tu la dia bro...macam-macam adaaaaaa....
20. F&F (Ummi Afi & Dania)>> Jadi tak buat old fashioned donut for breakfast?
21. nazorro77 nazorro77@yahoo.com.my>> Now ni happy tapi serabut je...
22. iNaa>> I'm alright now with Syahmi not being around, tapi now dok fening hal lain plak...hehehe...
23. huzadia>> Beta ampunkan....
24. elin elinatra@yahoo.com>> Relaxlah Elin...mama jejak Dunkin Donut tu pun, tak lebih 5 kali pun Ha ah, I LOVE CROSS STITCHING, except now time a bit limited.
25. mummy jam>>
26. ~F&Z~>> True...I like her voice. Faizal sedap nyanyi lagu Rakyat tu....
27. Layman>> Tak rasa, tak tahu deh
28. ilda>> Can't agree more...AF2 is the best. Budak-budak dia pun cam harmoni je together...Resipi nasi ayam yang mama pernah cuba, ada di link belah kiri page mama ni ye...
29. Lee Lin>> I love all these talent shows....kat sini, la ni mama tengah tengok West African Idols. Suara diorang pun power!
30. maisya>> Naper leh kurang menjadi? Maisya uli ke? Zack kata must not uli.
31. leezsa halimatul_liza@yahoo.com>> Peh, bestnya cik abe mu...rajin ke dapur ye....
32. aZeeMaH>> Kalau Azeema refer to the countdown, itu Syahmi punya countdownla....
33. EMA ZULL emazull_1@yahoo.com>> Bijaakkkkkkk...bijak!
34. Linda>> Cari jangan tak cari....hmmm...nanti mama nak kena boh sign board besar kat my tag kot....enter when your tummy is full! Hahahaha....
35. jie jie>> Mama ni, rasanya kalau nak tunggu complete kitchen agaknya, kena tunggu sampai abang pencen ler kot...mana tak, asyik pindah je! Donut tu idaklah keras mana pun...crunchy sket je...
36. nabialishad>> Macam manalah makcik nak kaya cepat ni....beli satu pree satu! Thanks for the wish ye....
37. ein>> Tak tahulah pulak ada ke tak jual kat Malaysia. Tak koreh tapi berisilah...bukan gebu. 60 sen sebijik? Wah best niaga cam ni! Lenkali Ein buat sendirilah donut tu...sonang yo. Hihihi...pengkritik tak tetap eh...pengkritik undangan kat page mamafami! Hihihi...
38. F&F (Ummi Afi & Dania)>> Janganlah dikira sangat rupa donut tak cantik. Yang penting, rasanya tu...Terima kasih sudi mencuba ye...
39. iNaa>> Kalau gitu, cik Ein kenalah bikin sendiri ye....
40. MOhd Hami juniatykalip@yahoo.com.my>>
41. Zack>> I long time make this donut, wait wait u poeber no coming. Tak mohlah nama Keronat, cam kronik je...hehehe....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net