By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-Dec-2006 14:14 Email | Share | Bookmark
Mangochi Trip (3)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Let me just finished the previous trip to Mangochi photos before going for the next trip tomorrow, insyaAllah. These photos were taken on our way back from Mangochi to Blantyre via Balaka road. That day, when going, we followed the Zomba road to Mangochi. Enjoy....






Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. mommy_d&d>> Tu la dah kata, memang mahal. Tapi kalau gi other parts of Africa ni, maybe baloi kot. Malawi ni, well, kalau suka tengok nature je, okaylah....
2. mommy_d&d>> Nak join gaklah.... Mommy dapat jadi #1. Hahaha...
3. Sabrina>> Ye Sab, orang sini masih lagi tinggal dalam rumah-rumah macam tu. Kesian kan? Tapi itu banyak terdapat di kawasan luar bandar lah. Cuaca kat sini, ikut kawasanlah. Kalau macam kat tempat mama tinggal, bila musim panas je panas sampai 39, 40 C. Kalau hari lain dalam 30 or less. Winter boleh turun single degree. Secara keseluruhan, mama suka sangat cuaca Malawi. Tajam betul mata Sab ye...memang betul , gambar air tu tasiklah...tapi area tu, airnya keruh sket sebab musim hujan. Jadinya dah bercampur lumpur. Tak payahlah Sab minta maaf...mama gembira Sab tanya dan mama pun dapat celoteh panjang-panjang dengan Sab....
4. rossya>> Thanks sis...
5. fiza>> Haa...itulah satu-satunya gambar yang tak boleh dimunculkan di fp ni...sorry ye...hubby tak izinkan...
6. nic>> Thanks Nic....memang kat sini cantik dengan natural beautynya...
7. mummy jam>> Sini tak ada snow mummy cuma takat winter je...fog banyaklah...
8. Ina heartily_ina@yahoo.com>> Mula-mula datang sini pun, memang excited dapat tengok straw huts tu...mama panggil rumah cendawan. Rumah tu kebanyakkannya dibuat dari tanah liat..
9. Ida ida@medix.com.my>> Betul tu...tapi ni dah nak masuk 7 tahun dok sini, will miss this place when we have to leave for good....
10. sufei_sarah>> Hehehe...ni mesti selalu join anak tengok Ultraman eh? Mama pulak, selalu imagine tengok citer Lion King!
11. Layman>> Kat arah Mangochi ni, ada juga ditanam padi. Tembakau pun ada....Pokok-pokok kat sini ada juga yang sama seperti di Malaysia.
12. ruby b_a_foodie@yahoo.com.sg>> Hi Ruby....thanks for trying Azza's recipe. Sedap kan? Mama memang suka. Next time kalau Ruby buat, alaskan loyang dengan grease proof paper so that senang nak keluarkan dari loyang ye.
13. haikal>> Kat Malawi, Africa la Haikal, bukan Siam.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net