By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 18-Dec-2006 18:18 Email | Share | Bookmark
CAPE McCLEAR, MALAWI, AFRICA

On the way...
...to...
Cape McClear
We went for...
a boat ride..
to this island to see..
the birds..
the fish...
dark blue fish...
light blue fish...
and more fishes...
watca looking at!!!
From there..
he...
took us along the..
island, to meet...
Todd, Tom and Jerry..
But this bird..
caught stole the bait!
 
 
 
 
 
As promised, for today's entry, I'll post the Cape McClear photos. We went for a boat ride to the island where the water is so clear that you can see all the lovely colorful fishes swimming near the rocks. Our guide brought along some bread to feed the fishes and they can even catch them using their bare hands. All the fishes caught have be set free. From there, we went along the island to the place where we can see eagles, named Todd, Tom and Jerry by the boys who took us on that boat ride. They brought along some dried fish to feed these three eagles. The eagles will come flying to eat the bait threw towards the water. Unfortunately, Todd, Tom and Jerry wasn't in the mood of eating, so just one of them came to eat, and only once, the rest of the baits were being eaten by other than the eagles....

I will leave you now to enjoy the photos in peace..............










Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. sahar+zabar=wani&mimi shrddn@yahoo.com>> Mama pun setuju....
2. mommy_d&d>> Airnya memang jernih kat Cape McClear ni. Ikan-ikan tu, memang tangkap dengan tangan je, berumpankan roti. Lepas tangkap, lepaskan balik. Thanks for enjoying my photos ya...
3. sya arisyahamdan@yahoo.co.uk>> Allah, lagu mana nak masak2 chek oi...mama naik haq bot ikan tu, bukan haq kapal layar tu! Ada terbakaq sekali bot ikan tu kalau mama dok masak! Wakakaka.....
4. rozzan>> Memang kat sini cantik-cantik beach dia. Tapi mama je yang not into beaches sangat....more into dapurs...hehehehe....
5. Ina heartily_ina@yahoo.com>> Memang cantik, bersih dan clear air di Cape McClear ni. Agaknya dari situlah datang nama McClear ni kot.
6. mummy rita nazarita@hotmail.com>> Unfortunately, mama belum berpeluang ke Pulau pulau indah di Malaysia tu sebab kalau balik cuti, memang nak dok kat rumah parents je kalau boleh....insyaAllah kalau ada rezeki, nak cuti-cuti Malaysia la kot...
7. Mademoiselle Ayu>> Tapi kan Ayu, mama tak pegang pun ikan tu...geli ler kot dia menggeletik atas tangan...hehehe...Syahmi dan ayah dia je yang pegang....
8. hellikonia>> Thanks....mama lom sampai lagi Pulau Pangkor...mmm...banyak yang belum sampai dari dah sampainya...
9. arep>> Yupppp....
10. Yani Cologne>> Best tu best gaklah gi boat ride, tapi masa tu kepala tengah senoneng sebenarnya. Sib baik gambar jadi not so bad, tak ikut senoneng cam orang yang menembaknya...hehehe....
11. lance lanceoak@hotmail.com>> Can't agree more
12. louise louisekoh@gmail.com>> Yeah...why not use your imagination, imagine you're together with us at the lake, with the sun shining bright and warm....maybe that can save up a bit of your heater bill huh... No new masak-masak project eh girl?
13. yangmazni>> And I am wishing for your bright red colored autumn leaves...hai manusiaaaa...manusia...hehehe....
14. Layman>> That's nice...thanks....
15. sufei_sarah>> Memang cantik ciptaan Illahi...ada rezeki, sampailah....
16. Sabrina>> Memang cantik Sab. Tempat-tempat masih belum dicemar arus pembangunan yang pesat...tu sebab cantik....
17. nic>> Cantik dan mendamaikan la Nic...
18. Ida ida@medix.com.my>> Pulau Redang pun mama lom sampai Ida....
19. aunidayini>> Definately right!
20. rosleenda rosleenda66@yahoo.com>> Apa yang romantik nya Lin? Mama kurang jelas la? Explain sket? Gambar tag tu ke? Kalau gambar tu, mama cilok mana tah...hehehe....
21. rosleenda rosleenda66@yahoo.com>> Sesekali pergi bercuti elok juga kan....
22. za>> Betul tu za.....memang indah...
23. Lily lilyzafirah@yahoo.com.my>> Kurang-kurang Lily reti gak berenang sikit-sikit...mama ni hapah pun tak tahu...nak kena gi belajar la kot...orang kata, swimming is the best excercise kan?
24. leezsa halimatul_liza@yahoo.com>> Naik bot ikan tau, jangan tak tahu...wakakkakaka.....ha ah, ikan kaler biru tu cantik kan? Banyakkkk lak tu...berenang renang di tepian...achewa...
25. Kirana>> Well prepared! Mama dah siap sangkut kamera kat pergelangan tangan, insyaAllah tak jatuh...Lor, dia seriau kamera yang jatuh...kalau mama yang jatuh, amacam! Wakakakaka.....
26. Nabialishad>> Light blue fish tu nak masak apa? Kot ler sampai hati mu itewww nak menyiangnya!
27. mar>> Dua kali lima la kita...mama tengok gambar blog Mar, Mar tengok gambar fp mama...pas tu kita dua dok berangan kenkonon dah sampai! Hehehe..
28. Nina>> Waalaikumussalam Nina aka the bz lady...hehehe....Nina kan masih dalam mood bercuti...so enjin tu nak kena panaskan balik la. Nanti dia dah panas...siappp...sampai berasap fp, Nina update....
29. Alba Solare>> Thank you for dropping by and thank you for your kind words.
30. EDORAS>> Ala sifuu, janganlah tanya soalan sensitip tu. Mama dah try amek gambar bulan di balik awan dengan bayang yang jatuh di air, tapi gambar mama kantoi. Tak reti nak guna setting mana...tu la, tok guru suruh belajar, gi sorok ceruk dapur!
31. rozeela>> Mesti cantik Pulau Perhentian dan Pulau Pangkor tu ye? Bila mama nak sampai nih?
32. Sal salshari57@hotmail.com>> Kat sini, besides the lake, safaris pun banyak juga. Tapi tak sebesar Serengeti la...kita nak pergi sana, tapi tak jadi sebab mahallah package dia.....tengok kat Animal Planet je la kot...hehehe....Sebelum tu nak ke South Luangwa kat Zambia pun tak jadi sebab ada confusion pasal visa. Lama-lama...semua pun tak jadi pergi...sedih gak ni....Security di sini, so far alhamdulillah ok. Malaysian tak ramai. Kalau kat tempat kami stay ni, we're the only family, plus 2 tanpa family and a few other new comers yang mama tak sure their whereabouts. Kat Lilongwe (4 hours drive) ada one couple. Tu je la yang mama tahu.....
33. bagindo>> Tak dapat dinafikan...jauh perjalanan luas pemandangan......
34. kuchai>> Kuchai ni memang suka beaches eh? Tapi tak dinafikan, kalau tengok laut tu, cam tenang je kan...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net