By: Mama FaMi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 15-Dec-2006 12:12 Email | Share | Bookmark
MANGOCHI TRIP (II)

 
 
 
 
 
 
I AM SO HAPPY! YIPPEEEE!!! This afternoon, I went with hubby to the optical shop in Chichiri to get my eyes checked, finally, after postponing a couple of times! I had to wear a funny looking glasses frame and the Optician made me read the alphabets shown on the wall with one eyes closed each time. Guess what...I managed to read all of them! After that, he made me read from a booklet with different size fonts and alhamdulillah, I am still able to read the smallest font with just a slight difficulty. Finished with that, he put a green glass onto the funny looking frame. I managed to see the diamond shape and the round shape. And to conclude, when he showed me the circle image and the '+' sign, I answered, the '+' sign is in the middle of the circle. He is satisfied and told us (me and hubby) that I definately don't need glasses and that my vision is 120% good! He made my day!!!!!

As promised yesterday, I will show the photos of my recent vacation to Mangochi. These photos were taken infront of the cottage. InsyaAllah, I will post the photos of our trip to Cape McClear in my future entries. Meanwhile enjoy.....








Ceritamu, ceritaku...
Quote:
1. Fatin>> Alhamdulillah penglihatan mama masih elok dan opticion tu kata, maybe another two years, kalau mama nak check semula, bolehlah check. Oh Fatin dah cuba eh resipi resipi tu? Harap berkenanlah dengan selera Fatin sekeluarga ye...Farzana makan tak? Don't worry, perfect tak perfect dari paras rupa, yang penting, rasa tu!
2. Fieza>> Ala chian dia line rumah rosak eh. Susah juga kalau nak buat assignments eh? Mama ni check mata, one of the reason pun, pasal sakit kepala tu la. Tapi ni dah dia kata my vision is good, legalah. In my family of 5, mama sorang je yang tak pernah pakai cermin mata. Jangan tak tahu, pakai sun glasses pun rimas. Pengabisnya, boh dalam bag je! My siblings, both pakai spec at early age, as early as 11 years old. My dad ada quite bad cataract. My mom, baru je buat operation buang selaput. Harap-harap I'll stay this way till my dying days la hendaknya....amin.......
3. KNizam>> Saja je tau...dok sebut keropok lekor...buat mama teringin jek!
4. sahar+zabar=wani&mimi shrddn@yahoo.com>> Ha ah, lepas kami buat kecah, kami pun cabut buat projek lain..hehehe...
5. yangmazni>> Mama lom sampai lagi Perhentian Island, shian kan?
6. dia>> Memang cantik ciptaan Illahi...
7. Mademoiselle Ayu>> Kalau dah penat study, rasanya kalau vacation kat tepi pantai ni is a good choice. Melapangkan fikiran....
8. Mummy jam>> Mummy....tak mo ajak ke? Oh..tak boley. Nanti kacau daun pulak! Have a nice time there....will miss you though....
9. stROZze strozze@gmail.com>> Sesekali nak gek gantung apron! Hehehe....
10. zakiah>> Kat Mangochi tu panas sikitlah around 30 - 32 C. Tapi tempat mama ni, since dah hari-hari hujan, so temperature dah turun , 23 - 27 C
11. muni>> Memang cantik sis, MasyaAllah. Tapi kita ni kan, bukan jenis yang too into pantai ni...
12. Kirana>> Kirana tak de masa, tu sebab tak dapat buat experiment di dapur. Tak apa, bila free nanti, bolehlah cuba macam-macam...Pasal Zana...itu yang dinamakan seri pengantin!
13. rossya>> Alahai, shian akak. Kita yang jadi pergi check tu pun partly psycho sebab bila kita ngadu a bit payah nak baca, dia asyiklah cakap, umur dah 40 ni memang ada masaalah mata. Sabor je la!
14. za>> Thanks Za....indeed it was...
15. rozeela>> Memang cantik pemandangan di sini. Ini pun mama tak berapa pandai ambil gambar. Kalau suruh yang teror terror bab fotografi ni, mesti lagi cantik agaknya...
16. EDORAS>> Ye Edoras, still in Malawi. About 3 hours drive dari tempat mama tinggal.
17. nic>> Tu la, dah relax dah ni. Pemandangan di sana memang menenangkanla Nic....
18. Sabrina>> Kalau doktor kata tak boleh, janganlah buat dulu. Sab kena excercise kan mata tu agar tahan lasak kot.
19. Sabrina>> Memang mendamaikan. Orang-orang sini, memang tertumpu di lake aje untuk bercuti.
20. sufei_sarah>> MasyaAllah, memang beautiful...
21. Sal>> Maybe la Sal, panas dalam. Tak boleh jaram-jaram dulu dengan air asam jawa sebab stok asam limited. Boleh aja memancing kat tepi lake tu....infact, hubby's close friend's cottage is next to the one we were staying in and they happened to be there hari tu, dia kata, next time he'll bring along his fishing rod so that dia dua orang boleh dok depan lake sambil memancing!
22. mommy melia>> Memang cantik beg-beg Amy. Suka mama tengok, very colorful.
23. Suhaimi>> Tapi kalau Mie yang snap, mesti lagi cantik.
24. Salwana>> So you like beaches eh? And that shell, bukan mama tahu pun namanya...just tembak je!
25. aunidayini>> Mama tahu...
26. nn>> Memang pun tak best kan NN. Kalau terlupa letak mana, payah teraba-raba mencari. Mama tak pandai sangatlah Noni...my cute camera helps a lot...
27. mamazieza>> Shian mamazieza...It happens to me quite often juga. What I'll do is, lepas type kat kotak komen, kita copy semua, ctrl C. Then kita try post the comment. Kalau tak lepas, kita refresh, and just ctrl-V balik dalam kotak tu...tak yah tulis lagi..hehehe....kita memang kalau boleh, tak moh pakai spec la mamazieza... memang tak pernah pakai sebelum ni...tu yang bila pakai sunglasses pun rasa macam pelik semacam je...
28. Phalinn>> Jalan...mestilah best...
29. aureanayz>> Terima kasih aureanayz....
30. hellikonia>> Lake dia memang luas. Ha ah, kolek tu nelayan punya. Alamak tak terfikir plak nak buat close up gambar kolek sebab ada ramai orang kat situ, kang diorang kata, apehal ler pompuan sorang ni...kolek buruk aku pun dia nak amek gambar! Wakakakaka......
31. Misliha>> Betul tu, memang menenangkan. Gambar sunset ni betul-betul kat depan cottage tempat kami menginap. Tu sebab mama tak mau lepaskan peluang...
32. naseem>> Thank you my dear. Really happy to see you back here and extra happy to meet up with you. Really missing you for the whole month. Take care...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net